6,9K
I går gjorde jag en gratäng som var så otroligt god! Den lär jag göra måååånga gånger och man kan ju använda både kyckling och fläskfilé! Det är ett Hemmets Journal recept.
Så här gjorde jag!
4 portioner
400 g lövbiff, strimlad
2 msk Tamari soja
1 msk kalvfond, konc.
1 vitlöksklyfta, riven
1 purjolök, strimlad
100 g champinjoner, i fyra delar
1 röd paprika, skivad
1 msk smör
Sås:
3 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
3 dl creme fraiche
150 g gräddädel
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 tsk soja
0,5 tsk soja
Sätt ugnen på 225 gr.
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter.
Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. Lägg hälften i en smord ugnssäker form. Fördela kött och marinad ovanpå.
Koka upp grädde, creme fraiche och ädelost. Krydda med timjan, soja och svartpeppar.
Häll såsen över köttet och fördela resterande grönsaker ovanpå, tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera med valfritt tillbehör! Jag hade smörstekt vitkål!!
Gottigt!
Annons för TrendRehab
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
6 kommentarer
Detta blir våran middag ikväll 🙂 Tack för en underbar blogg, följer den dagligen.
Hej,
Jag har precis börjat att läsa din blogg:-)
Och igår testade jag att laga lövbiffsgratängen….såååå god!!
Hela familjen älskade den!
Mvh//Sanna
Hej! Välkommen hit!! Visst är den god gratängen! =)
Ser väldigt gott ut!! köttet ska alltså inte brynas innan det läggs i formen, har jag fattat rätt?
Yes du har fattat det rätt =))
Det ser jättegott ut!