Hej på er!
Hoppas ni hade en fin Valborg! 1:e maj, välkommen! ❤️
En helt ny månad framför oss och för mig innebär den en massa roligt! Daniels 50-årsfest nästa vecka och återseende av många långväga vänner 😍
Några dagar senare åker jag och lillsyrran till Dubrovnik, Kroatien och är borta i knappt en vecka – ska bli SÅ härligt med sol, bad och att upptäcka och njuta!
Just nu så lagas det inte så mycket nya recept så jag bjuder på gamla!
Den här känner nog många igen, den kommer från min första bok.
En feelgoodrätt som dina gäster kommer att tycka om! Jag får ofta frågan om lövbiffen verkligen ska läggas ner rå – och det ska den! Tips på tillbehör: blomkålsris, grönsallad, ugnsrostade grönsaker eller pastasubstitut.
Lövbiffsgratäng i ädelostsås
- Portioner: 4
Ingredienser
400 gram lövbiff
2 msk koncentrerad kalvfond 2 msk kinesisk soja
1 vitlöksklyfta
1 liten purjolök
150 gram champinjoner
1 röd paprika
1 msk smör SÅS
2 dl vispgrädde
3 dl crème fraiche
140 gram ädelost
1 tsk timjan
1 nypa salt
1 krm peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 °C.
Strimla lövbiffen och lägg i en skål med kalvfond, soja och riven vitlök.
Låt marinera i 15 minuter under tiden som grönsakerna förbereds.
Strimla purjolök och skiva champinjoner.
Kärna ur och skär paprikan i strimlor. Fräs champinjonerna i en torr panna tills den inte vätskar sig längre.
Lägg ner purjolöken, paprikan och en klick smör.
Låt allt fräsa ihop tills det fått fin färg. Lägg hälften i en smord ugnssäker form.
Fördela kött och marinad ovanpå.
Koka upp vispgrädde, crème fraiche och ädelost.
Krydda med timjan, salt och peppar.
Häll såsen över köttet och fördela resterande grönsaker ovanpå.
Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter.