Denna klassikern från min bok Viktminskning med LCHF vet jag har varit väldigt uppskattad för de som har boken. Kanske blir söndagens?
Slurp!
Gillar ni inte ädelost? Ersätt med annan mildare riven ost 🙂
Skriv utLövbiffsgratäng i ädelostsås
- Portioner: 4
Ingredienser
400 g lövbiff
2 msk kalvfond
1 vitlöksklyfta
1 purjolök
100 g champinjoner, i fyra delar
1 röd paprika, skivad
1 msk smör
Salt
Sås:
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
150 g ädelost
1 tsk timjan
1 tsk soja
1 krm svartpeppar, nymald
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Strimla lövbiffarna och lägg i en skål med kalvfond, salt och riven vitlök. Låt marinera 15minuter.
Strimla purjolök och skiva champinjoner.
Kärna ur och skär ner paprikan. Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör.
Lägg hälften i en smord ugnssäker form.
Fördela kött och marinad ovanpå.
Koka upp grädde, crème fraiche och ädelost. Krydda med timjan, soja, salt och svartpeppar.
Häll såsen över köttet och fördela resterande grönsaker ovanpå, tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera med smörstekt vitkål.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
13 kommentarer
Supergott! Men hade velat ha den lite krämigare, den blev väldigt rinnig. Ska den bli det, eller gjorde jag något fel? Tips på vad man kan göra för att få den krämigare?
Hmmm det låter märkligt då det är de förhållanden på mejeri och ost jag brukar ha.
Var champinjoner och grönsaker tillräckligt urvätskade och stekta? Och du hade fullfet mejeri så inga lågfettsprodukter? Du kan vispa ner 1 msk mjöl eller motsvarande annan redning nästa gång!
Jättegott o så lätt att göra
Hej! Nu har jag testat ett av dina recept igen. Lövbiffgratäng med ädelostsås. Så gott. Maken nästan slickade formen. Det här får du gärna göra flera gånger sa han. Gott betyg. Tusen tack!!!
Lövbiffsgratängen har jag lagat många gånger, vi älskar den. Provade en ”vardagsvariant”, bytte ut lövbiffen mot strimlad falukorv av god kvalite, blev också god.
Har följt din blog i ca 10 år, tröttnar aldrig. Fantastiska recept. Har även lyssnat på dina föredrag, du har ”frälst” mig avseende lchf.
Tack
Vivi-Anne
Åh det låter ju jättegott! Kan även tänka mig en korv med riktigt hög kötthalt är gott typ Icas färska chorizos!
Tack snälla, vad glad jag blir! <3
Tack för ett underbart recept, det godaste jag lagat på lövbiff. Kommer laga detta många gånger. TACK!!
Härligt det smakade! 🙏🏻
Vad härligt det är att inspireras av dina recept – plockar lite här och lite där och helt plötsligt har jag nånting fantastiskt gott framför mig på tallriken. Ikväll blir det också en mix av flertalet av dina recept – fläskfilé med Cantadou Paprika/Chili. Tänkte göra den i ugnsform, modell lövbiffsgratängen här. Och servera med pasta (bönpasta till mig).
Nähäpp, ut och fortsätta snöskottningen här. Det verkar aldrig ta slut på snö…
Kram och ha det gott! 💕
Jag bara älskar det 🥕🥘😋. Gjort det flera gånger nu 😊
Mmm det lät gott! Måste testa. Du steker alltså inte den strimlade biffen först?
Nopps 🙂