Ingredienser
800 g lövbiff
smör att steka i
salt och peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
150 g champinjoner
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
3 dl crème fraiche
5 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
½ dl mörk balsamvinäger (börja med mindre och smaka av)
1 msk provensalska kryddor
1 dl finhackad bladpersilja
salt och peppar
topping: lite bladpersilja
Instruktioner
Strimla lövbiffen och stek den i omgångar i smör i het stekpanna.
Salta och peppra.
Lägg över köttet i en gryta.
Finhacka lök och vitlök.
Grovhacka champinjonerna.
Fräs löken och champinjonerna i samma fett.
Lägg över i grytan.
Häll resten av ingredienserna i grytan och låt allt puttra under lock på låg värme i 30 minuter.
Smaka av med lite salt och peppar.
Klipp över lite bladpersilja före servering. Servera med valfritt tillbehör.
Notering
Per portion: 368 kcal • 33 g protein • 10 g kolhydrater • 21 g
fett