7,K
Här är mitt favoritrecept på just Carbonara!
Skriv ut
Min tonåring har haft problem med sin mage i många år så nu är det riktigt strikt med laktos & glutenfri kost så jag har precis tagit ut ett nöt & fröbröd ur ugnen.
Jag anpassade Fredrikas Nöt & Fröbröd med det jag hade hemma.
Ett ljusare och supergott bröd blev det! Vill man ha ett mjukare bröd kan man köra hela nötblandningen i mixer.
Skriv ut
Min minsting har tappat sin första tand i dag! Sååååå stolt hon var! haha!
Permanenta tanden är redan på väg upp där bakom 🙂
Det var en skuttande sexåring som for iväg till skolan ♥
Ha en fin förmiddag vänner!
?
Hej vänner!
Hoppas ni mår bra!
Här är det full rulle med matfotografering, det är därför det är lite skralt med recept just nu, vi äter resterna till middag och jag kan ju inte lägga ut recepten här =)
För någon dag sedan åt vi i allafall Bönpasta med Carbonara! Sååå gott!
Just bönspaghettin tyckte jag minst om, jag gillar tagliatellen av Mungbönor bäst!
Dock är ju det viktigaste vad man har PÅ, i detta fallet carbonara – Yuuuuuuum!
Man kan givetvis ha Zucchini (sk Zoodles) eller t.ex. Riven vitkål istället! Precis lika gott!
Här är mitt favoritrecept på just Carbonara!
Skriv ut
Carbonara
Ingredienser
- 2 paket bacon
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 4 äggulor
- 1–2 dl riven parmesan
- 1/2 dl vispgrädde
- salt, svartpeppar
- bladpersilja till servering
Instruktioner
- Klipp baconet i mindre bitar och lägg i panna. Efter ett tag blanda ner finhackad lök och vitlök.
- Blanda ihop på medelstark värme, löken ska inte få så mycket färg.
- Vispa ihop ägg, riven parmesan och vispgrädde. Salta och peppra.
- Koka pastan alt riv zucchinin och blanda sedan ner i baconfräset, rör ner ägg och ostsmeten.
- Jag hade även i lite broccoli, också gott!
- Servera gärna med lite bladpersilja och nymalen svartpeppar!
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
Min tonåring har haft problem med sin mage i många år så nu är det riktigt strikt med laktos & glutenfri kost så jag har precis tagit ut ett nöt & fröbröd ur ugnen.
Jag anpassade Fredrikas Nöt & Fröbröd med det jag hade hemma.
Ett ljusare och supergott bröd blev det! Vill man ha ett mjukare bröd kan man köra hela nötblandningen i mixer.
Skriv ut
Nöt & Fröbröd PALEO – LCHF – LOW CARB
Ingredienser
- 4 st ägg
- 1 tsk salt
- 1/2 dl kokosolja utan smak
- 100 g skalade sesamfrön
- 100 g solroskärnor
- 100 g gula hela eller krossade linfrön
- 100 g rostade skalade hasselnötter
- 100 g cashewnötter
- 1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 gr.
- Blanda ägg, olja och salt noggrant, rör ner nötter, fröer och Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium).
- Lägg ett knycklat bakplåtspapper i en form och häll i blandningen och sätt mitt i ugnen ca 60 minuter.
Näringsinnehåll
- Portioner: 30
Min minsting har tappat sin första tand i dag! Sååååå stolt hon var! haha!
Permanenta tanden är redan på väg upp där bakom 🙂
Det var en skuttande sexåring som for iväg till skolan ♥
Ha en fin förmiddag vänner!
?
Annons för TrendRehab
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
10 kommentarer
Tack för en bra blogg?
Bor I england och undrar var man kan köpa bönepasta och vilket märke du anvânder..
Tusen tack och ha en bra helg.
Xx
Hej, Åse jag ska börja med strikt lchf då ska jag hålla mig till 10g/dag .Hur räknar jag ut det . Kan du ge mig ett exempel. Allti d trevligt att läsa det du skriver . Lena
Du ska inte behöva räkna det om du håller dig till de LCHF godkända livsmedlena som kött, fågel, fisk, ägg, skaldjur, smör, kokosolja, grönsaker ovan jord (främst mörkgröna grönsaker och kål) Ät 3 ggr per dag, 1 portion så blir det bra =)
Brödet såg jättegott ut! Det ska testas 🙂 har sedan 2 mån tillbaka ätit LCHF-kost och saknar ibland ett mjukt bröd. Brukar baka fröknäcke annars. Tack för en inspirerande blogg.
Måste nog testa lite olika sorters ”pasta”… bönpasta låter spännande 🙂 Och brödet såg ju hur smarrigt ut som helst 😉 //Victoria
Vad sugen jag blev på carbonara nu! Har ett paket bönpasta i skafferiet, dock inte spagetti, men det ska nog gå bra ändå…
Ser smarrigt ut! Köper man bönpastan i vanliga affärer? Märke?
Hej hej!
Carbonara med bönpasta här också idag, mums! Jag känner faktiskt ingen skillnad på bönpasta och pasta. Men som jag skrev på Insta, det är ju ändå såsen man är ute efter 🙂
Jag har testat zoodles, men kommer framöver köra på bönpasta då jag tycker det blir godast. Zuccinismaken tar över för mycket.
Kan inte tacka dig nog för all inspiration!
Kram Helena
Åh, vilken snygg bild på carbonaran. Ljuvliga färger! Den grå färgen på fatet är oxå otroligt fin. Ska testa att göra rätten fast med zucchini istället. Tillhör de som får passa mig för produkter som alltför mycket påminner om originalet ;D
That’s life!
Ha en bra tisdag!
V
Ja hjärnan fungerar ju så ibland! =) Toppen att man kommit så långt så man är medveten om det! Må gott i dag!