Ingredienser
400 g linguine
500 g råa jätteräkor
½ dl olivolja
4 vitlöksklyftor
1 röd chili eller 1 tsk chiliflakes
200 g Körsbärstomater
1 dl torrt vitt vin
1 kruka persilja
salt, svartpeppar
Parmesan
Instruktioner
Koka upp en stor kastrull med vatten och massa salt.
Ta bort tarmen från scampin.
Skär scampin i mindre bitar. Spara några hela för garnering.
Dela tomaterna. Finhacka vitlök och chili.
Koka pastan, den ska vara al dente. Fräs vitlök och chili i olivolja på medelhög värme i någon minut. Rör ner tomaterna och låt fräsa med i någon minut. Rör ner räkorna och låt steka någon minut tills räkorna blivit rosa. Salta ganska rejält.
I med vinet. Lyft över pastan till stekpannan. Smaka av med peppar.
Häll i nästan all persiljan och rör om väl. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med lite parmesan och extra persilja.
Ringla gärna lite citronolivolja över.