Ingredienser
- 3 dl vispgrädde
- 1 vaniljstång
- 1 dl sockerfri lingonsylt alt mosade lingon
- 1,5 gelantinblad
- ev upp till 3 msk sockerfri sötning (smaka av)
Pepparkakscrunch
- 1 dl mandelmjöl
- 40 g smör
- ca 2–3 tsk honung eller annan sötning
- 2 tsk Santamaria pepparkakskrydor
Instruktioner
- Lägg gelantinbladen ikallt vatten i 5 minuter.
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i grädden, lägg även ner stången.
- Koka upp grädden med lingonsylt och låt allt sjuda i ca 5 minuter.
- Mixa smeten slt med stavmixer och smaka av med ev extra sötning.
- Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelantinet. Häll upp i fina glas och ställ kallt i minst fyra timmar.
- Crunch: Smält smöret. Blanda med mandelmjölet, pepparkakskryddor och sötning. Fördela smeten så tunt du kan på bakplåatspapper. Grädda i 7-8 minuter i 175 gr. Degen ska få färg utan att bli bränd. Ta ut och låt svalna, smula sönder till kaksmulor och fördela på pannacottan.
Näringsinnehåll
- Portioner: 3