Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lingonpannacotta med pepparkakscrunch


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl sockerfri lingonsylt alt mosade lingon
  • 1,5 gelantinblad
  • ev upp till 3 msk sockerfri sötning (smaka av)

Pepparkakscrunch

  • 1 dl mandelmjöl
  • 40 g smör
  • ca 23 tsk honung eller annan sötning
  • 2 tsk Santamaria pepparkakskrydor

Instruktioner

  1. Lägg gelantinbladen ikallt vatten i 5 minuter.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i grädden, lägg även ner stången.
  3. Koka upp grädden med lingonsylt och låt allt sjuda i ca 5 minuter.
  4. Mixa smeten slt med stavmixer och smaka av med ev extra sötning.
  5. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelantinet. Häll upp i fina glas och ställ kallt i minst fyra timmar.
  6. Crunch: Smält smöret. Blanda med mandelmjölet, pepparkakskryddor och sötning. Fördela smeten så tunt du kan på bakplåatspapper. Grädda i 7-8 minuter i 175 gr. Degen ska få färg utan att bli bränd. Ta ut och låt svalna, smula sönder till kaksmulor och fördela på pannacottan.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 3