Ingredienser
Botten
- 3,5 dl mandelmjöl
- 60 gram smör
- 1 msk psylliumfröskal
- valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 msk socker
- 1 krm salt
- 2 äggulor
- 2 msk grädde
- 1 tsk vaniljessens eller vaniljpulver
Fyllningen
- 5 gelatinblad
- 2 ägg
- 400 g philadelphiaost
- 2 dl creme fraiche
- valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 dl socker
- 1 tsk eko vaniljextrakt
- 100 g jordgubbar
- 1 lime, saften
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 °C.
- I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i botten på en smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
- Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
- Dela äggen. Vispa gulorna pösigt med sötningen och vaniljextrakt. Tillsätt philadelphiaost och creme fraiche och vispa ytterligare lite till. Värm jordgubbarna och mixa dem släta.
- Värm limesaften. Stäng av plattan, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt jordgubbspurén svalna något.
- Rör ner gelatinet i cheesecakesmeten.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Rör ner jordgubbspurén försiktigt, det ska inte blandas ordentligt utan rör lite så det blir lite marmorerat. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen i ca 6 timmar. Ta försiktigt loss formen vid servering och toppa med jordubbar vid servering.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8