Ingredienser
Förbered
- 1 sats lemon curd
- 1 sats mandelcrunch:
Mandelcrunch
- 1,5 dl mandelmjöl (Icas mandelmjöl använde jag)
- 50 g smör
- 1 msk Ica stevia strö
Citronmousse
- 125 g mascapone
- 1 dl grekisk yoghurt
- 3 cl limoncello (går att utesluta men rekommenderas)
- 1/2 dl lemoncurd
Övrigt
- 1 dl lemoncurd
- Bär som jordubbar, hallon och blåbär
Instruktioner
- Förbered lemoncurd och mandelcrunch: Sätt ugnen på 180 gr, rör ihop smält smör, mandelmjöl och sötning och lägg på bakplåtspapper, lägg plastfolie ovanpå och kavla ut till en tunn platta. Se gärna till så att kanterna inte är för tunna då bränns de. Baka i ugn i ca 7-8 minuter tills mandelcrunchen är gyllenbrun.
- Vispa ihop citronmoussen.
- Lägg lemoncurd i botten på ett glas, skeda över citronmoussen. garnera med bär och toppa med mandelcrunch. Servera!
Näringsinnehåll
- Portioner: 4