Lemoncurd & Citronmousse med bär och crunch

av Åse

HAPPY friday vänner!
Vi har vaknat upp här i Klimpfjäll till sol och -9 grader och nu väntar en tur med skotrarna och pimpling!
Ingen sol idag men den väntas i morgon! Då blir det blåkupa och vi ska fara (som man säger här i Norrland) till Borkafjället!

Som ni nog märkt så lägger jag sällan upp sötsaker eller desserter här längre och det beror på att jag aldrig gör det hemma längre haha!
Äter jag desserter så blir det på restaurang eller vid bortabjudning. Jag har förvandlats till en mer salt/mat tjej under åren med lågkolhydratost/LCHF.
Men detta är en riktig höjdardessert som är värt att lyfta igen så här inför helgen! =)
Inget fel att gilla desserter ibland!
Den är anpassad för att vara lågkolhydrat så därför används inget vanligt vitt socker utan Nick’s Use like sugar för jag tycker det är det godaste sötningsmedlet. Vill ni ha vanligt vitt socker eller annat så är det fullt möjligt såklart (men då påverkar det såklart insulinet och blodsockret mer)

012A3172
Mandelcrunch är enkelt att göra.
Blanda ihop mandelmjöl, smält smör och sötning och lägg på bakplåtspapper. Smeten kavlas ut tunt. (Lägg plastfolie över och kavla)
In i ugnen och sedan tas crunchen ut när det har fin färg och är just crunchy!

012A3174


012A3175


Receptet är till 2-4 portioner, beror helt på hur mycket man lägger upp. Med ovan glas räcker receptet till ca 2-3 stycken.
Personligen hade jag serverat det i mindre glas och då räcker det till fler.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lemoncurd & Citronmousse med bär och crunch


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Förbered

Mandelcrunch

  • 1,5 dl mandelmjöl (Icas mandelmjöl använde jag)
  • 50 g smör
  • 1 msk Ica stevia strö

Citronmousse

  • 125 g mascapone
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 3 cl limoncello (går att utesluta men rekommenderas)
  • 1/2 dl lemoncurd

Övrigt

  • 1 dl lemoncurd
  • Bär som jordubbar, hallon och blåbär

Instruktioner

  1. Förbered lemoncurd och mandelcrunch: Sätt ugnen på 180 gr, rör ihop smält smör, mandelmjöl och sötning och lägg på bakplåtspapper, lägg plastfolie ovanpå och kavla ut till en tunn platta. Se gärna till så att kanterna inte är för tunna då bränns de. Baka i ugn i ca 7-8 minuter tills mandelcrunchen är gyllenbrun.
  2. Vispa ihop citronmoussen.
  3. Lägg lemoncurd i botten på ett glas, skeda över citronmoussen. garnera med bär och toppa med mandelcrunch. Servera!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

2 kommentarer

Ina 24 mars, 2023 - 12:42

Men åh… planen var idag att åka upp till Borgafjäll över helgen och köra skoter .. min särbo har stuga där… men jag hade glömt bort ett möte på söndag som jag behöver gå på… hade varit trevligt att ev. kunna stöta på dig där 😊… är säker på att ni kommer att få det hur bra som helst i helgen 💕… fjällen är ju magisk denna årstid då 🌞 skiner.

Svara
Åse 26 mars, 2023 - 09:36

Meen åh vad ljuvligt med stuga i Borgafjäll, det var så vackert där!
Vi satt på skoter i tre timmar igår över fjällen, lagon frusna när vi väl kom hem men ack SÅ vackert det var med fjälllandskapet! KRAM!💖

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.