Pizza, Pizzabotten, Pizzadeg LCHF

av Åse

I går ändrade jag lite smått på det goda pizzareceptet och brödet blev lite brödigare, det gillade jag! (vi!)

1 plåt pizza 4 portioner
Per portion: 306 kcal, 15 gram protein, 3 gram kh, 25 gram fett,

100 g riven västerbottensost eller annan lagrad ost
4 ägg
0,75 dl vätska (mjölk, vatten eller grädde)
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
0,5 dl mandelmjöl
0,25 dl kokosmjöl
Lite salt

Vispa ägg, vätska, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium), mandelmjöl och kokosmjöl med elvisp, blanda sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på en plåt. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175 gr.
Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 200 g tills osten smält och allt fått fin färg!

I går hade jag: Tomatsås, riven mozzarella, röd paprika, stekta färska champinjoner, rödlök, salami, jalapenos, kalamataoliver, basilika, fetaost på!
Jag hade även vitlökssås till! MUMS! Sedan en färsk vitkålssallad.


Ett jättegott vin!!


Jättegod salami! Plus för ekologiskt!


Köper alltid denna pizzasås när jag använder ”köpesås”

Jättegott!!

Glad Nationalsdag på Er! Hoppas ni får en skön dag!

105 kommentarer

Heléne Dahlström 22 januari, 2019 - 22:11

Vill gärna lära mig att få LCHF som en livstil💞

Svara
Heléne Dahlström 22 januari, 2019 - 22:09

Vill gärna veta mera💞

Svara
Ida 16 april, 2018 - 19:50

Hej!
Måste det vara en fet lagrad ost i smeten eller det går bra med riven matlagningsost ( 12% ost)?

Svara
Gabriella 12 juni, 2017 - 13:54

Riven Västerbottensost, skulle riven hushållsost funka? Eller måste de annars va typ gräddost?

Svara
Gabriella 12 juni, 2017 - 13:08

Du skriver västerbottensost eller annan fet ost? Förslag på annan ost typ gräddost?

Svara
Lisa 12 september, 2016 - 21:48

Hej! Jag förstår inte riktigt. Degen är kanske ganska krispig efter förgräddningen men så fort man lägger på tomatsås och allt är det ju som att den sjunker ihop och blir hur mjuk som helst igen? Använder du grädde, vatten eller mjölk? Hur länge vispar du? Hur tjock brer du ut den, 1 cm? Snälla svara, tack på förhand!

Svara
Åse 13 september, 2016 - 07:04

All vätska suger jud egen åt dig så ta inte för mycket tomatsås.Jag varierar, ibland grädde, ibland vatten. Japps runt 1 cm.

Svara
ohGr 4 augusti, 2016 - 18:11

Mycket godare än vanlig pizza! Massa goda grönsaker, ostar, salami, skinka osv, slår allt! 😀

Svara
LCHF-arkivet 18 september, 2015 - 08:34

Hej Åse,
Testade denna botten igår och blev så glad över hur god den var.
La upp den på min sida och länkade självklart till dig… hoppas att det var ok!

https://www.lchfarkivet.se/lchf-recept/lchf-pizzabotten/

Svara
Andreas 19 april, 2015 - 16:13

Kör med 0,5 dl grädde och hela påsen riven ost, 150 gram. Viktigt är också att den gärna får stå ett tag efter den kommer ut ur ugnen, då blir det ännu bättre och knaprigare.

Svara
Malin´s Diner 14 februari, 2015 - 12:16

Åh, perfekt! Blir den här till tacopizzan i kväll.

Ha en härligt underbar Alla <3<3 s dag!

Kram Malin

Svara
emelie 6 februari, 2015 - 14:47

Hej! Jag har precis kommit igång med Lchf och allt är fortfarande nytt. Gällande pizza. Om mam köper det ute, det vill säga glutenfri pizza är det något man kan köpa då eller är det inge bra? Kanske ibland som man vill ha pizza men inte orkar laga 😉
Tack för en bra och inspirerande sida 🙂

Svara
Anna 15 februari, 2015 - 16:42

Hej! Tyvärr är glutenfri pizza inget alternativ för oss LCHF:are – däremot är kebab/kycklingsallad min nya favorit om man besöker en pizzeria! Man blir behagligt mätt och man stillar sitt ”pizza-sug” väldigt bra med det! Denna botten som Åse ger recept på här är suveränt god! Ett gott tips! Den får det bli ikväll <3

Svara
Bamse 3 februari, 2015 - 19:55

Supergod! Säkert gjort den 4-5 ggr redan. Tack för receptet! 🙂

Svara
Andy 2 februari, 2015 - 20:36

Ett mirakel! LCHF-pizza som smakar pizza och inte ägg. Fredagarna är räddade. Tack!

Svara
Anna 18 januari, 2015 - 10:38

Hej Åse!

Gjorde denna pizza igår och den var ju helt fantastisk! Trodde att botten skulle smaka mer ägg men den var ju riktigt brödig och god!
Min sambo kunde inte fatta hur jag hade gjort den utan mjöl och sa att det här får vi börja laga regelbundet

Svara
Åse 18 januari, 2015 - 19:24

Härligt att höra!!

Svara
Sara 27 februari, 2016 - 20:09

Ditt recept förvirrar mig. står olika ingredienser på beskrivningen och ingredienslistan. Ska man ha grädde istället för mjölk eller både och?

Svara
Ann-sofie 10 januari, 2015 - 18:51

Gjorde din pizzadeg idag och vad förvånad jag blev! Den var ju helt underbart god! Jag tillsatte lite oregano,; chilipeppar och vitlökspulver i degen. Blev super!
Tack för ett underbart recept.

Svara
Louise 7 januari, 2015 - 16:04

Hej Åse!

Tack för en inspirerande blogg 🙂
Jag tänkte testa denna pizzabotten men undrar om man kan byta ut 100g ost mot nått annat typ ett ägg till lr en äggvita eller 1 msk till fiberhusk va tror du om de?

Tack på förhand!
Med vänlig hälsning,
Louise

Svara
Åse 7 januari, 2015 - 16:40

Jag vet inte hur det blir tyvärr, du får prova dig fram =) Ost är bäde smakbärare och bindemedel.

Svara
Linda 14 november, 2014 - 11:46

Tack för receptet 🙂 har svårt att äta pizza för min mage flippar ut. Men detta var helt underbart bra och min mage var minst lika glad!

Svara
Gustav 17 oktober, 2014 - 20:57

Ganska trött på dessa ”inte riktigt” lchf recept. LCHF ÄR MAX 5 GRAM PER 100 GRAM. Liksom många andra grejer i dina recept så är de 8g där 11g där. Osv. Så tråkigt att vissa går på dina fina goda recept.

Svara
Åse 17 oktober, 2014 - 21:28

Nej LCHF är inte MAX 5 gram per 100 gram, dags att uppdatera sig? =) Det är en dumbproof regel för nybörjare.
LCHF definitionen? Varsågod: https://www.kostdoktorn.se/en-trygg-lchf-definition. LCHF är UPP till 50 gram kh per dag.
Tror du på något sätt att hälsa och normalvikt kommer med antal kolhydrater per 100 gram? Det är inte bara dumdristigt utan oerhört okunnigt att tro att det handlar om hur många kolhydrater per 100 gram man äter.

PS. Ange gärna en korrekt email adress nästa gång 🙂

Svara
Ellinor 10 januari, 2014 - 18:30

Haha! Så jädra gott det blev! Vilken obeskrivlig lycka att kunna moffa pizza utan dåligt samvete!! TACK för kanonrecept!

Svara
Ellinor 10 januari, 2014 - 12:50

Hej!
Åh hoppas att du ser detta innan ikväll, då jag gärna vill prova denna pizza, men har en fråga:
Tror du att jag kan använda 0,75 dl mandelmjöl och helt skippa kokosmjölet?? Tacksam för svar!

Svara
Åse 10 januari, 2014 - 12:51

Absolut!! =)

Svara
Ama de casa 17 december, 2013 - 09:34

Verkligen en jättegod pizza! Tack för receptet 🙂

Svara
Åse 17 december, 2013 - 10:30

Kul det smakade! =)

Svara
Kajsa 27 november, 2013 - 10:23

Hej!
Googlade runt lite och hittade dina smarriga LCHF-recept. Äter inte enligt LCHF idag, men har en liten fundering som du kanske kan svara på. Om jag äter t.ex. LCHF-frallor till frukost, mandelpannkakor till lunch och pizza till middag (och förmodligen något/några mellanmål?) – blir det inte väldigt mycket nötmjöl och ”ostdegar”? Hur ska man lägga upp det över en dag?

Svara
Åse 27 november, 2013 - 10:25

Jo jag äter bara sådan typ av kost 1 gång per dag, övriga måltider baserar jag måltid på kött/fågel/fisk/ägg/skaldjur + grönsaker + fettkälla.

Svara
Kajsa 27 november, 2013 - 11:59

Tack så mycket! 🙂

Svara
Rebecca 14 november, 2013 - 16:13

Fråga: är elvisp ett krav eller funkar det om man är en hejare på att handvispa?

Svara
Åse 14 november, 2013 - 21:44

Inget krav =)

Svara
~ Maria ~ 2 september, 2013 - 12:32

Måste bara skriva att detta receptet blev helt galet smarrigt 😀 Gjorde vitlössåsen till också! Tack Åse <3

Svara
~ Maria ~ 1 september, 2013 - 10:47

Mmm detta får bli middag idag 🙂
Kram!

Svara
Sara 18 augusti, 2013 - 19:53

Använde nyss din pizzabotten för 1 portion vegetarisk pizza. 100% godare än vanlig pizzabotten!!

Svara
Linnea 15 augusti, 2013 - 14:49

Hej Åse!
Är det säkert kokosmjöl, eller menar du kokosnötsmjöl?
Jag tänkte baka din pizza ikväll serru!

Svara
Åse 15 augusti, 2013 - 19:16

Kokosmjöl och kokosnötmjöl är samma sak =)

Svara
Josephine 24 maj, 2013 - 13:38

Tack för receptet! T.o.m. två kräsna ungar på 4 och 6 slukade pizzan. De tittade skeptiskt när jag smetade ut degen. Men ”Mmmm gott!” blev omdömet sen när vi åt.

Svara
Jonas Åhgren 24 februari, 2013 - 15:33

Väldigt bra recept. Jag la till 1 tsk bakpulver, tycker det gjorde det hela lite luftigare.

Svara
Mirja 18 februari, 2013 - 14:46

Hej! Har ätit LCHF en tid tillbaka. Har köpt din bok. Gjorde pizza ur den i lördags, botten blev bra. Men så läste jag om pizzasåsen här och undrar var köper du den? Mvh Mirja

Svara
Åse 18 februari, 2013 - 14:51

Jag köper min på Ica Maxi 🙂

Svara
Johan 18 februari, 2013 - 09:23

Helt suverän pizza som vi åt i lördags.
Vi har köpt din bok och följer sexveckorsmatsedeln.
Vi har inte varit hungriga en ända gång och våra barn
älskar din mat.

Svara
Åse 18 februari, 2013 - 12:28

Vad roligt att höra Johan!! =)

Svara
I 1 februari, 2013 - 17:06

Hej Åse och takk för det fina receptet!

Här äter vi jämt pizza på lördagskvällar och har använt ditt recept sedan vi började äta LCHF.

En sak som jag har funderat lite på: Hur länge skall man vispa äggen med grädde och det andra?

Tycker nämlingen att din botten verkar definitivt tjockare än den som vi gjort och jag tänkte att det kannske är för att jag vispar för lite?

Svara
Hanna 25 september, 2012 - 19:18

Jag gjorde den här idag, hade i liiite mera mandelmjöl och även en skvätt pofiber i degen. Körde den sen rätt länge i ugnen och den gick fint att äta med händerna som någon efterfrågade 😀 SUPERGOTT! Till och med sambon som är konservativ med ny mat och särskilt LCHF åt med god aptit 😀

Svara
Victoria 8 september, 2012 - 14:52

Tack! Vi åt en jättegod pizza igår, med ”din” botten. Smaken var perfekt, men jag ska experimentera för att få bottnen lite hårdare, vill så gärna kunna skära av en bit och äta med fingrarna. Och när det är så här gott så experimenterar jag gärna 🙂

Jag tänker att om man strör på lite riven parmesan på botten mot slutet av första gräddningen så kanske den blir lite hårdare. Jag ska försöka göra den tunnare också, jag tror att mina plåtar är något mindre än standard så det är möjligt att jag helt enkelt hade för mycket smet för min långpanna.

Svara
ulrika_m 11 augusti, 2012 - 20:01

Gjorde denna ikväll, med lufttorkad skinka och mozzarellaost. Mums! Riktigt bra recept, tack för det!

Svara
Karolina David 1 juli, 2012 - 22:45

Hej Åse gjorde pizzan i kväll med din goda vitlöksås brukar använda dina recept o så brukar jag komma på själv vad jag vill laga har gått ner 14 kilo På 8 veckor

Svara
Hanna 26 juni, 2012 - 12:31

Åh det låter spännande, får testa detta pizzarecept nästa gång 🙂 Mina favorittoppings på hemmagjord pizza är tomatsås, vitlök, lök, salami, mozarella, pinjenötter, ruccola och pesto 🙂 Tack för världens bästa blogg! 🙂

Svara
Malin 25 juni, 2012 - 18:20

Såååå himla god!!! Gillar också denna ännu mer än den andra varianten, väldigt god pizzabotten!! 🙂

Svara
Bettan 19 juni, 2012 - 16:41

Hej!! Lite svårt att få ut degen på plåten vad brukar du använda .Jag provade med lite vatten o slickepott.Provat många av dina recept alltid lika gott.tack:-)

Svara
Åse 20 juni, 2012 - 11:41

Ja slickepott brukar det bli =))

Svara
StrictlyPaleo...ish 9 juni, 2012 - 19:25

WOW! Med hästlängder bästa LCHF-pizzabotten jag ätit hittills!
Har en känsla av att den kommer vara frekvent återkommande på menyn framöver 🙂
Bra jobbat (som alltid)!

Svara
Åse 10 juni, 2012 - 10:47

Vad kul!!! =)

Svara
StrictlyPaleo...ish 10 juni, 2012 - 13:21

…och funkade utmärkt att värma på resterna till lunch idag, botten blev inte slaskig som jag upplevt att tidigare försök blivit 🙂

Svara
Astrid 8 juni, 2012 - 15:17

Hej Åse!
Är så sugen på en god pizza!! Kan man byta ut kokosnötmjölet mot mandelmjöl, tror du? Har aldrig bakat med det förut så jag har ingen aning själv. Kan inte få tag i kokosnötmjöl till ikväll nämligen. Eller är det bättre att göra utan, såsom enligt ditt andra recept? Tack för en superbra blogg!!

Svara
Åse 8 juni, 2012 - 15:26

Jadå!!!

Svara
Astrid 8 juni, 2012 - 15:35

Tack för det snabba svaret :)!!

Svara
Anita 7 juni, 2012 - 14:59

Ser jättegod ut den här pizzan! Den ska jag testa. 🙂 Ha en underbar dag (torsdag).

Svara
Frida 7 juni, 2012 - 09:16

Hej! Jag har just blivit en lchf fantast och gillar din blogg jätte mycket! Har en liten fråga ang, frukost. Jag äter turkisk yoghurt med bär varje morgon undrar om det stannar upp viktminskningen något? Eller måste jag börja med omelett varje frukost?
Tack för en bra blogg!

Svara
Therese 7 juni, 2012 - 07:10

Om man är allergisk mot nötter och i detta fall inte kan äta mandelmjöl. Vad kan jag ersätta det med istället?

Svara
Åse 7 juni, 2012 - 07:24

Då är det bättre du använder andra pizzareceptet som länkas till i inlägget.

Svara
Lena Koala's Kitchen - en koala, ett kök & en kamera!ett k 6 juni, 2012 - 22:37

Du ursäkta spammet förresten men kommentaren dök int eupp så jag trodde att jag gjort nåt fel. 🙂

Svara
Annelie/Wildrat 6 juni, 2012 - 20:45

Visst är Kotivaras salami bra? Men de har en som är ännu bättre i innehållsförteckningen: Lantsalami. Den innehåller inga tillsatser alls och är jättegod.

Det man kan undra är ju varför de måste ha så mycket skräp i de andra sorterna när det tydligen går hur bra som helst att göra prickig korv utan tillsatser…

Svara
irene 6 juni, 2012 - 18:30

tack tack igen o alltid
irene

Svara
irene 6 juni, 2012 - 18:30

tack tack igen o alltid
irene

Svara
Lena Koala's Kitchen - en koala, ett kök & en kamera!ett k 6 juni, 2012 - 12:31

Ska testa framöver. Men du en fråga, innehåller inte Delizies pizzasås E-nummer? Vet att vissa av deras vanliga gör det i alla fall. Köper Muttis Pizzasås ibland och den är E-nummerfri.
Annars har jag egen infryst. 🙂

Svara
Åse 6 juni, 2012 - 12:56

Den innehåller citronsyra som anses vara OK men alla kemiskt framställda syror är ju aldrig BRA.

Svara
ÅsaS 6 juni, 2012 - 13:29

Den man bör undvika i första hand är E621. Många andra e-nr är naturliga, och finns naturligt i den mat vi äter. Så man behöver inte vara rädd för ALLA e-nr.
ÅsaS

Svara
ÅsaS 6 juni, 2012 - 20:01

En tomat innehåller t ex hela 12 olika e-nummer, vilka alla är helt naturliga. Rätt intressant faktiskt att många av våra naturliga livsmedel innehåller sånt som vi TROR att vi måste undvika. Det vi bör undvika är konstgjort framställda e-nummer.

Svara
Åse 6 juni, 2012 - 20:21

Intressant!!! Tack Åsa!!

Lena Koala's Kitchen - en koala, ett kök & en kamera!ett k 6 juni, 2012 - 22:36

Dock så framställs just citronsyra på ett mindre bra sätt har jag för mig och kan trigga en hel del allergier. Just allergidelen berättade en kompis för mig att hon upplevt så visst, alla e-nr är inte farliga men de som låter ”oskyldiga” kan vara riktigt lömska.
En tomat innehåller väl olika ämnen, sen att vi valt att göra om dem till e-nummer är väl inte samma sak? Sen som du säger så är det skillnad på om man plockar ut ett ämne ur tex en tomat än när det framställs på kemisk väg.

Katinkas Kitchen 6 juni, 2012 - 11:51

Det ser ut som en god pizza!
Skönt att bara få ett mail med inlägg från dig..:) Härom dagen kom det över 60 stycken… en bloggares mardröm – bugg i systemet? eller så är du oändligt mycket mer produktiv än jag och de flesta andra..! Trevlig nationaldag!
Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Svara
Åse 6 juni, 2012 - 12:11

Hej! Mail? Får du mail när det kommer nya inlägg här? Eller prenumererar du på RSS:en som kommer i mailen?

Ja det var nog då när systemet ompostade alla inlägg jag lade i en viss kategori men inte 60?? Skön Nationaldag! =)

Svara
Anna Norén 30 december, 2014 - 18:40

Åse denna pizza ska jag och min familj testa ikväll med spänning. Den ser riktigt god ut som alla dina recept.

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.