Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

LCHF Våfflor 5 olika recept!


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

Mandelvåfflor – Mitt favoritrecept!
Det kolsyrade vattnet gör våfflorna krispigare.
2 dl mandelmjöl
2 dl grädde eller krämig kokosmjölk
4 ägg
2 tsk bakpulver
< 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 nypa salt
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
1 dl kolsyrat vatten

Mixa allt utom sodavattnet i blender eller med stavmixer. Rör ner sodavatnet och låt svälla i 5 minuter. Grädda sedan i smör i våffeljärn.
Serveras omedelbart då är de krispigast.

Våfflor utan nötter
2 dl grädde
1 dl fet mjölk eller vatten
4 ägg
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 tsk bakpulver (går att utesluta men jag tycker om att ha i)
2 nypor salt
0,5 tsk vaniljpulver

Mixa ihop smeten och smörj ett våffeljärn och grädda dem med smör.

Kesovåfflor
2 ägg
1 liten burk KESO (250 g)
1,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
lite salt och eventuellt vaniljpulver

Mixa allt med stavmixer och låt stå en liten stund. Stek sedan i våffeljärn med smör eller kokosfett.

Kvargvåfflor
2 ägg
1 dl kvarg
1 tsk bakpulver
1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
15 g vaniljproteinpulver *valfritt

Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner övriga ingredienser.
Mixa allt med stavmixer och låt stå en liten stund. Stek sedan i våffeljärn med smör eller kokosfett.

Mejerifria våfflor
2 dl mandelmjöl
2 dl krämig kokosmjölk
4 ägg
2 tsk bakpulver
0,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 krm salt
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
ev. lite sötning

Mixa allt med stavmixer och låt stå en liten stund. Stek sedan i våffeljärn med smör eller kokosfett.
Sockerfri sylt till våfflorna