Nu, kära Adventsfikesugna LCHF:are, har jag räddat er dag! Har experimenterat de senaste dagarna och provat lite för att få fram en god saffransmuffins med minimalt med kolhydrater och nu tycker jag att jag lyckats!
Saftiga, underbara saffransmuffins!
14 st (2,6 kh)
4,5 dl mandelmjöl, ca 180 gr
Sockerersättningsströ motsvarande 75 g socker (tex steviaströ)
125 g smält smör
100 g philadelphiaost
1 dl vispgrädde
0,5 g (1 pkt) saffran
2 tsk bakpulver
4 ägg
1 krm Dr Oetkers vaniljextrakt
Sätt ugnen på 175 gr
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret och blanda med saffran.
Vispa ner smör, grädde och philadelphiaost.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter!
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
68 kommentarer
Hej vi tål inte nötter tror du det funkar med sesammjöl??
Hej
Såg så smarriga ut, måste testa göra dom..
Du skrev 14 st (2,6 kh) menar du 2,6 kh per st eller för alla 14???
Älskar din blogg btw, när man tror att man måste leva utan något så hittar man alltid alternativ här
Per st! =)
Kul att höra! Tack för att du skriver!
Hi! I’m enjoying a lot your site/blog! Unfortunately I don’t speak nor understand Swedish. Anyway I use to translate the recipes to portuguese (I’m Brazilian) and today I’ve made your Nut Bread. My husband loved it! What I love most is that you use only normal ingredients. Obrigada!!! Greetings from Brazil!
Great to hear from you Ingrid! I’m so happy that you are enjoying my blog and the recipes!! Keep going and take care!
Hihi vet inte vad som hände men de blev allt annat än pösiga och saftiga:). Torra och kompakta är mer nära. Men men ska den som ger sig ska lyckas innan jul har ju ngr veckor på mig;))
Men tvi då!! Vad använde du för mandelmjöl?? Inget fettreducerat väl? Typ från Funktjonell mat?
Nej nej absolut inte maler mitt mandelmjöl själv :-). Tror det är ugnen som strular för mig men mina gäster åt och såg nöjda ut ändå så smaken är det nog inget fel på 😉
Ska göra en ny laddning till helgen eller så provar jag cheescaken med saffran istället 🙂
Hejsan!
Jag blev så himla glad då jag fann LCHF-receptet på saffransmuffins och beslöt att baka dem till en stor tjejmyskväll. Tyvärr blev de inte ens i närheten av pösiga eller muffinslika. De blev platta och kompakta. Jag följde receptet noga och förstår inte vad jag gjort för fel. Har du nåt tips?
M v h Åsa
Hej! Vad trist! Tyvärr kan jag inte säga vart det gått fel, det kan vara allt från råvarorna till ugnen.
Hej igen! 😀
Hmm… då tar jag o ger dem ett nytt försök med nya råvaror. Skam den som ger sig efter första försöket. På’an igen bara!!! ;D
Jag kom förresten på att jag ska breda sån Philadelphiaröra som man har till morotskaka ovanpå dem och servera dem så. Då räddar jag det som egentligen inte blev så lyckat, eller hur? ;D
Gör ett nytt försök med Saffransmuffins inför fjällresan till påsk. 😀
Det låter smarrigt! Ja bara på ’et igen ;))
Vilken lycka att hitta dessa recept på fina LC-bakverk.
Tack!
Hoppas du delar med dig av dina erfarenheter och svarar på mina funderingar.
Bakade saffransmuffinsen i går. Följde receptet noga, men jag måste ha gjort något fel – för det blev inte några höga/pösiga, med ”tät” muffinskonsistens. Ingenting i närheten av muffinsen på bilderna.
Muffisarna pöste upp lite, lite när de gräddades – flöt sen ut åt sidorna, flera rann över formarna (vanliga muffinsformar). När de svalnade sjönk de ihop i mitten. Vet inte vad de liknade – men inte muffins iallafall.
Jag vispade ägg och sukrin riktigt fluffig, VISPADE sen ner smör, grädde, philadelphiaost – som det står i receptet. Undrar ändå – om DET kan vara felet? Om det kanske ska RÖRAS ner försiktigt, kanske t o m bara VÄNDAS ner, för att inte luften som piskats in i äggsmeten ska försvinna?
Smaken helt OK – men jag vill gärna göra ett nytt provbak nu till Jul, så jag har fina saffransmuffins att bjuda på.
Hoppas därför på svar!
sizzi
Hej!
Vad tråkigt att det inte belv bra!
Först och främst så använde jag canderel, inte sukrin – men jag betvivlar att det är orsaken.
Det är svårt att säga vad du gjorde fel, om du gjorde ngt fel? kan vara ugnen?
Jag vände inte ner ingredienserna utan vispade ner dem.
Du kan kanske prova det andra LC receptet, det med blåbär, modifiera om det till saffran – det kanske passar din ugn bättre?
Lycka till!
Hej!
Vilket lidl handlar du på då du köper ditt mandelmjöl? Jag har verkligen åkt runt i hela sydvästra skåne och letat – ingen verkar ha… 🙁 ringde deras kundtjänst och de sa att de inte alls hade det (men tror kanske inte riktigt att de vet vad det är eller så kanske de söker på fel namn?)… Så hade verkligen uppskattat om du berättade vart! Tack <3 Mvh Anna
Hej, i Helsingborg vid MAXI. men nu har det varit slut ett tag :/
Helt underbart recept även om mina inte blev sådär fluffiga som dina ser ut, men jag skyller på att jag använder gasugn 😉
Förövrigt så är jag en ny läsare som hittat hit och kommer typ gå igenom alla dina LCHF recept..Underbar blogg..
Tack! och välkommen hit! =)
Hej hittade din blogg för några dagar sen och älskar den, undrar också om grädden när ska den in, tänkte testa göra dessa muffins, måste man väga mandelmjölet? eller funkar det om man tar 4.5 dl ? kan man frysa in muffinsen?
Grädden ska blandas ner i smeten =)
Nej du behöver inbte väga mjölet, jag bullarna går utmärkt att frysa!
Har gjort muffinsen nu, började nästan gråta julen är räddad TACK !
Hihi vad härligt!! Lycka till nu!! KRAM
Hej! Jag är lite trög när det gäller bakning hehe så jag har en liten fråga. Vispgrädde står med i receptet, men det står ingenstans att det ska röras ner i smeten. Ska man vispa det och ha det TILL muffinsen efteråt? =)
Förlåt, jag som glömt att skriva det i receptet =) Den ska ner i smeten!
Hej Åse,
Som vanligt helt underbart att du har påhittigheten och energi att experimentera fram kolhydratvänliga alternativ.
Jag måste bara fråga, jag gjorde idag en halv sats och malde mandel själv, alltså 225 g mandelmjöl men smedet blev mycket fast och redan smeten kändes torr. 225 g var nästan 7-8 dl mandelmjöl. Hur upplevde du smeten?
(De är klara nu och har inte ”smält ut” i formarna utan liknar nästan kokostopper. Ska smaka och återkomma…)
//L 😉
Hej, min mandel väger 180 gr vid 4,5 dl mandel. Smeten ska vara porös inte fast.
Hm, misstänkte det. De blev ganska tunga nu men klart ätbara. Ska göra en nya sats imorgon att avnjuta till Tindras sockerfria vinglögg, mums!
Tack och ha en trevlig kväll! 😉
ny sats ska det stå… Hjärnan är visst inte med idag.
Har längtat så efter lussebullar i år, men det får jag ju inte äta, så dom här muffinsen är perfekta! 🙂 Men tror du man kan ersätta vaniljextrakten med vaniljpulver?
Japps! Men vaniljextrakten är ju söt och det är inte vaniljpulvret dock.
Göttit!! Man saknar ju att baka när man äter LC. Beställde faktiskt hem ”bakglädje med LCHF” och ”LCHF på mitt vis” så det damp ner i brevlådan igår! Bra för inspirationen!!
Nej men nu måste du snart ge ut en bak/kokbok! Dina lågkolhydratrecept är ju helt fantastiska!!!
Har längtat så efter saffransmuffins som jag brukar baka efter vanligt recept men inte gjort det då jag inte ska äta sådant men nu när jag såg ditt recept kan jag baka du gör mig så lycklig . ska prova i morgon om snön till låter mej att åka och handla .Tusen tack. 0O0
Måste testa, ska köpa mandelmjöl på Lidl. Fastnar det inte i formarna? Har tittat på dem många gånger men inte vågat köpa. Ha en bra kväll. 🙂
Nej, de sitter löst i dem ! Helt fantastiska!! 😉
Har glömt att skriva att de är jättegoda, tog lite tid vänja sig, men man är van med såå mycket ”socker” i. 💡
Underbara Åse! Tusen tack!! Ska självklart baka dessa.
STOR kram!
Hihi stoooor kram tillbaka!!
Du har så många bra recept för oss som LCHF:ar, sluta aldrig blogga! Muffinsen skall jag absolut baka tills adventsfikan på söndag, kanske ihop med egenkokad glögg 🙂
Söt du är! Nejdå, inte slutar jag blogga :))
Det måste provas. Jag ska göra egen lchf glögg också 😀
Oh det tänker jag också prova i dagarna =) MUMS!
wow måste testas, nu börjas det ju bakas och ha sig innan jul, får huset fullt och då det är fikasugna norrlännignar så är det bäst att fylla upp med LCHF så kan man vara med.
By the way, kycklingen och nötmuslin får högsta betyg…mums
Gott att höra!! Baka på!! :))
Du är så duktig på att experimentera och ”klura” ut. Men det tackar man för. Kakorna ser supergoda ut. Beror kanske på det fina fatet de är upplagda på!? Ska testas när mitt kök är klart, om det blir det. Ibland undrar man.
Kram
Åhhhhhhhh det blir det men jag vet hur det känns!!!! Stor kram!!!
Japp, you made my day Åse!! <3
Men du, mandelmjöl, darn, vi har ju inte Lidl här i Umeå!! Gaaahhhh!!! What to do, what to do!?!?! Hade ju tänkt baka på söndag…hrrmmm… Tusan, måste lösas på nåt sätt!
En liten fråga: Den där vaniljextrakten, är den flytande på flaska eller? Så jag vet vad jag ska leta efter 😉
Pyss å kläm
Du KAN mala själv! Köp skållad mandel och mal med tex stavmixer i behållaren som följer med (dvs kniven). Det ska vara finmalet!
Vanilaromen är flytande =) Dr Oetkers, finns bland bakprodukterna =) KRAM!!
Ps: annars skickar jag gärna upp!!!
Du är allt en riktig liten sweetheart du Åse <3
Jag ska fasen köpa och testa att mala eget imorron. Och om det inte funkar så kanske du får akutskicka lite 😉
PUSS och tack!!
Du är så duktig! Påhittig:) Ser jätteglad ut:) Mumma:)
Mums!!
Vilken underbar sida! Så myket inspiration! Ska prova dessa till helgen 🙂 😉
Du anar inte hur glad jag blir!!! Jag började nästan att gråta och jag överdriver inte utan detta räddar verkligen min lucia. Det betyder att jag inte behöver göra ett undantag vilket jag hade gjort annars och nu i början kan jag tänka mig att det är bra att inte ha några undantag Så TACK bästaste du <3
Sötnos! Kommer nytt recept sedan 😉 KRAMIS!!!
Du är en ängel (utan vingar ; )
Vad har du köpt dina silikonformar?
Kramis AL
Hihi :)) rusta! 29:- 🙂
Ha ha så lustigt, jag tänkte direkt på Rusta och hade för mig att jag hade sett dom där när jag handlade ljus där häromdagen. Då får det bli en runda dit sen då då, eller det kanske är för dyrt ; )
Hehe :)) jag blev så paff när jag besökte vårt Rusta, såg ut som kom-o-hjälp-mig-o-dö innan men nu var där jättefräscht!
Ser att du köpt ny formar ……….
Visst é dom bra !
/ Sussi
Kanonbra!! Tack för tipset!!
Tack för det experimenterandet! Måste testas och läggas upp på fat till söndagen! :)Kram
Det ser gott ut! 🙂 Ska testas 🙂
TACKAR vi så hjärtligt för!! Ser VÄÄÄLDIGT goda ut. Måste provas! Kram <3 ➡
Åh det ser verkligen mumsigt ut 😀
Och du har så underbart fina uppläggningsfat 🙂 me like ♥