Ingredienser
100 g riven västerbottensost eller liknande
4 ägg
0,75 dl vispgrädde (eller annan vätska)
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1/2 dl mandelmjöl (kan ersättas med sesammjöl)
1,5 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
2 krm bakpulver
Lite salt
4 ägg
0,75 dl vispgrädde (eller annan vätska)
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1/2 dl mandelmjöl (kan ersättas med sesammjöl)
1,5 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
2 krm bakpulver
Lite salt
Osttopping:
1 dl pizzasås
2 dl riven färsk mozzarella
8–10 mindre salamiskivor
1 näve babyspenat
60 g ädelost
1 dl riven parmesan,
basilika
Vitlöksolja: 2 msk olivolja, 1 pressad vitlök, lite salt.
1 dl pizzasås
2 dl riven färsk mozzarella
8–10 mindre salamiskivor
1 näve babyspenat
60 g ädelost
1 dl riven parmesan,
basilika
Vitlöksolja: 2 msk olivolja, 1 pressad vitlök, lite salt.
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 gr.
Vispa ägg, grädde, psyllium, mandelmjöl, kokosmjöl och pofiber med elvisp. Blanda sist ner osten.
Låt svälla ca 5 minuter.
Fördela degen på en plåt med händerna.
Grädda i ugn ca 15 minuter. Höj värmen till 250 gr.
Fördela toppingen på bottnarna och grädda tills osten smält.
Ringla olivoljan över vid servering.
Vispa ägg, grädde, psyllium, mandelmjöl, kokosmjöl och pofiber med elvisp. Blanda sist ner osten.
Låt svälla ca 5 minuter.
Fördela degen på en plåt med händerna.
Grädda i ugn ca 15 minuter. Höj värmen till 250 gr.
Fördela toppingen på bottnarna och grädda tills osten smält.
Ringla olivoljan över vid servering.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4