Hej vänner!
Det var den TRÖTTASTE dagen jag någonsin varit med om i går! Det blev inte många steg igår, inte om man jämför med de 16-17.000 jag gjorde av med dagligen i London haha!
I går blev det stekta ägg med avokado och ost till brunch och till middag fick det bli Comfortfood deluxe – Alltså det blev SÅ gott! Hoppas ni provar SNART!
jag måste trycka på gruyere istället för parmesan! Blir sååå mycket godare smak!
LCHF Pasta med kyckling, mozzarella och soltorkade tomater
Skriv ut
Kycklingryta med mozzarella och soltorkade tomater
Ingredienser
2 strimlade kycklingfiléer
4 soltorkade tomater, strimlade
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 skivor kycklingbacon
salt, peppar
1 färsk mozzarella á 125 g
2 dl grädde
1 tsk paprikapulver
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
2 krm chiliflakes
smör att steka i
1 kruka basilika
1 dl riven gruyere (eller parmesan)
Instruktioner
Lägg soltorkade tomater, finhackad lök och vitlök i en stekpanna med lite smör. Fräs i några minuter på medelstark värme. Rör ner bacon och kyckling. Salta och peppra. Stek allt i ca 5 minuter. Rör ner mozarellan i bitar och grädde. Krydda med paprikapulver, chiliflakes torkad basilika och torkad oregano.
Låt allt puttra ihop några minuter tills såsen tjocknat.
Rör ner basilikablad (spara några till garnering)
Servera valfritt tillbehör till, gott till pasta eller rostade rotfrukter, klyftpotatis, ris eller en god sallad med fetaost.
Näringsinnehåll
- Portioner: 2
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
8 kommentarer
Älskar dina recept! Vem i Hbg säljer LCHF pasta? Mvh Tiina
Hej! LCHF pasta gör man själv =)
torkad oregano eller torkad basilika? Nått blev fel i Instruktioner eller Ingrediens listan
Hej!
Det låter jättegott… det måsta jag prova, kanske mot helgen. Men…
Vad är kycklingbacon? Det har jag aldrig tidigare läst eller hört om? Var finns det att köpa?
Tack och hälsningar
/Claudia
Tack! Jag behövde inspiration till middagsmaten igår och gick in här och hittade detta receptet. Det var supergott!
Vad roligt att höra!!
Hej! Det låter (som med så mycket du lagar) jättegott – men jag måste fråga, vad menar du med mozzarellakula? En vanlig mozzarella?
Tack!
/Therése
Yes, en kula mozzarella – tror den är på 125 g 🙂 En del tror jag menar riven mozzarella i påse så därför skriver jag så haha =)