LCHF pasta / Färskospasta

av Åse

Det finns vissa recept som är så där extra, som gör att man inte saknar det gamla vanliga och för mig är det fröknäckena, pannkakorna och det är pizzan. Sedan ligger ju pannacotta som en klar sötsaksersättare.

I dag har jag gjort en rätt som gör att jag ännu mindre saknar det gamla vanliga! LCHF tagliatelle!

2-3 personer

4 ägg
1,25 dl (125 g) färskost som philadelphiaost
2,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)

Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och vispa ihop.
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Låt papprena vara kvar under gräddningen. Kan med fördel läggas över på två plåtar så blir degen ännu tunnare! (Tack Hanna för tips!) Man kan även bara fördela så tunt man kan med en slickepott.
Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär sedan tunna strimlor av degen! Jag använde pizzaskärare! (Eller rulla ihop och klipp!)
Den är sedan klar att användas! Du kan även frysa eller förvara i kylskåp i några dagar och sedan bara värma.

OBS! Jag har provat att bara mixa ingredienserna i en mixer, hälla ut på bakpappersklädd plåt (smeta ut till kanterna) och sedan grädda – funkade bra det också!

 

Jag gjorde min som min favoritpasta! Pasta med gorgonzola/Ricottasås och parma med ruccola!

FANTASTISKT GOTT!

Smakade faktiskt som pasta både smak och konsistens!

2-3 personer

200 gram fin gorgonzola
125 gram ricotta
0,5-1 dl vispgrädde
salt, svartpeppar, soja
100 g gram parma
ruccola

Smält gorgonzolaosten och rör sedan ner övriga ingredienser, låt bli varmt, småputtra sedan är det klart!
Lägg ruccolan som en bädd i djup tallrik (glömde det på bilden så ruccolan hamnade runt om) och pastan ovanpå. Garnera med parma runt om, dra ev några varm med pepparkvarnen. NJUT!

207 kommentarer

Sanna 10 augusti, 2019 - 22:31

Då kan vi meddela att pastan också gör sig utmärkt i lasagne! Jag var rädd att pastan skulle dra åt sig mycket fukt, men det blev den mest lyckade lasagne jag någonsin gjort!
Mvh Sanna och Lucas

Svara
Åse 11 augusti, 2019 - 11:02

Vad kul att höra! Tack för feedback! 🌸

Svara
Anna 15 mars, 2021 - 21:58

Hej @Åse

Går det att använda t ex turkisk havregurt istället för Philadelphia/färskost? Jag undviker mjölkprodukter och gluten men suktar efter pasta…

Med vänlig hälsning,

Anna

Svara
Åse 15 mars, 2021 - 22:06

Hej! Nej det tror jag blir svårt, men du kan ju alltid prova!

Svara
Szilvia 7 maj, 2019 - 20:15

Hej,
Jag har kikat länge på olika recept av LCHF pasta men var rädd för omelett istället för ”pasta”…
Men det här receptet är så gott! Har hittat ett nytt favorit! Stort tack!
Jag mixade allt i en bägare och nästan på en gång hällde ut smeten på en bakplåtspapper. Det blev väldigt smidigt och jag behövde kavla bara lite gran för att få smeten tunt.
Nästa gång gör jag dubbla sats och ska testa att även göra wraps av det…

Svara
Elin 23 juli, 2019 - 13:47

Hur många grader ska ugnen vara på? 🙂

Svara
Åse 23 juli, 2019 - 13:49

Hej! Det står i receptet 🙂

Svara
Susanne 21 mars, 2020 - 11:44

Hej
Ska man koka lchf pastan också?
Tänkte testa att göra dessa i dag
Mvh.susanne

Svara
Åse 21 mars, 2020 - 11:45

Nej den är klar ska bara värmas sedan, gärna serveras med sås.

Svara
Michele 13 januari, 2018 - 13:32

När jag smygsmakade direkt från plåten suckade jag lite. Meh, det är inte pasta, det är omelett. MEN!! Så förvånad jag blev när jag blandade pastan med en gräddig svampsås och insåg att den faktiskt smakade pasta. 🙂
Vad tror du, skulle man kunna göra lasagne på detta recept? Eller kommer ”plattorna” att lösas upp mellan köttfärs- och ostsåsen?

Svara
Maria 15 september, 2017 - 11:40

Tror du det funkar med bara äggvita? Jag har så många överblivna äggvitor i frysen och det blir ju alltid över när man gör majo eller bea.

Svara
Åse 15 september, 2017 - 11:41

Njae det tror jag inte blir bra.

Svara
Emilia 7 mars, 2016 - 15:56

FANTASTISK BLOGG! Är väldigt ny med LCHF men känner att det är den enda utvägen – testat så många olika ”dieter” men inget ger effekt. Det jag undrar är – du använder rätt mycket fett i dina recept vilket resulterar i ett högt Kaloriintag. Jag försöker ligga på ett snitt av 1200Kalorier om dagen. Funkar det att byta ut ex. philadelfiaosten mot kvarg i detta fallet? Ta en fettsnålare grädde, en fettsnålare ost alternativt utesluta osten helt? Eller hur går ditt tankesätt kring detta?

Tack igen för en toppenblogg!!

//Emilia

Svara
Åse 7 mars, 2016 - 16:02

Då är det inte LCHF längre 🙂 en högre andel fett skapar mättnad och det blir en naturlig kalorirestriktion. Med LCHF så äter man inte så ofta heller, de flesta landar på 2 måltider per dag för att man helt enkelt är mätt längre och inte behöver fylla på så ofta. Sedan ska man inte överdriva fettandelen. Mina personliga fettkällor kommer främst från avokado, kokosolja och naturligt feta produkter. Jag äter väldigt lite mejeri själv. Så välj fullfet ost/mejeri när du äter mejeri men du kan med fördel hålla nere på mejerierna och välja andra fettkällor.

Kul du gillar bloggen!

Svara
Ida 3 januari, 2016 - 11:58

Det är detta recept jag använder till lasagne! Aldrig tänkt på att kunna göra vanlig pasta av det! ? tack för tipset/receptet!

Svara
Claudia 13 augusti, 2015 - 04:45

Hej!

Undrar om det finns något annat man kan använda istället för fiberhusk? Bor utomlands och det finns ej här….

Svara
Malin R 14 augusti, 2015 - 16:42

Om du har kontakt med någon du litar på i Sverige, så kan den skicka ett paket till dig, mot ersättning. Det räcker lääänge med ett 300 gramspaket.

Svara
Anna 10 december, 2016 - 15:07

Extremt sent svar men har du kollat efter psylliumfröskal? Samma sak ungefär. Fiberhusk är ju mer ett varunamn.

Svara
Charlotte Sander 20 juni, 2015 - 18:39

Hej!
Du har en toppen-sida och jag har precis börjat följa dig och är så, så glad över att äntligen hittat någon som kan vägleda mig i min LCHF-resa.
Tack för att du så öppen-hjärtligt delar med dig av dina tips och erfarenheter.
Min fråga:
Är det okej att äta ”ditt” bröd,keso- eller frukost-bröd när man äter strikt LCHF?
Är Bregott´s senaste lansering med mera smör OKEJ?

Stort lycka till och många varma kramar,

Charlotte Sander<3

Svara
Åse 21 juni, 2015 - 10:24

Hej! Kul att du hitatt hit!

Ja det är det men strikt LCHF är upp till 15-20 kh per dag och beroende på hur mkt kolhydrater du äter vi andra tillfällen så samlas ju ”potten på”.
All bregott är OK, det är bara smör och rapsolja. Kram tillbaka!

Svara
Charlotte Sander 24 juni, 2015 - 16:10

Toppen, tack för svar, ha en fortsatt härlig semester och GRATTIS på födelsedagen, väldigt snygg klocka du fått<3,

Charlotte

Svara
Linds 15 april, 2015 - 21:32

Hej 🙂 tänkte kolla med dig om denna degen går och använda i en pasta maskin eller om den är för klibbig för de 🙂

Svara
Åse 16 april, 2015 - 08:13

Det går tyvärr inte, för klibbig 🙂

Svara
Marianne 17 november, 2014 - 22:39

Hej! Den är säkert jättegod den här pastan, men jag klantade mig för jag visste inte att man skulle kavla ut den på plåtarna på direkten. Jag väntade för länge och smeten blev som cement., gick inte att använda. Fick slängas! Följde dock ditt recept exakt.

Svara
Åse 18 november, 2014 - 09:46

Hej! jag väntar ofta med att kavla ut den, aldrig några problem för mig? vad otur att din blev hård!

Svara
Marie-Louise 20 oktober, 2014 - 17:38

Jag har provat och göra pastan. Men jag gjorde nog lite fel. Jag har tre frågor. Vilken storlek på äggen brukar du använda? Jag tog L. Jag använde laktosfri philadelphiaost, har det någon betydelse för resultatet? och sista frågan. Ska det räcka till två stycken plåtar? Jag försöker tills jag får det bra men underlättar om jag gör så rätt som möjligt.

Svara
Åse 20 oktober, 2014 - 18:01

Hej! Jag köper alltid ekologiska ägg och de varierar i storlek. Köper Kronfågels ekoägg.
Nej det ska inte spela någon roll om det är laktosfri färskost. Ja det ska ut på två st plåtar men smeten fyller ju inte ut från kant till kant.

Svara
Alekzandra 16 oktober, 2014 - 15:17

Hej! Är det här även ett nyttigt recept för mig som äter mer åt gi hållet?

Svara
Malin 19 september, 2014 - 11:40

Hej!
Jag sitter nu och äter lunch av nygjord tagliatelle med knaperstekt bacon-lök-gräddsås. Mums va gott! Perfekt! Detta kommer jag göra fler gånger. Den har lite mindre tuggmotstånd än vanlig tagliatelle men ändå helt ok.
Tack för alla härliga recept!

Svara
Åse 19 september, 2014 - 14:59

Kul det smakade!

Svara
Margaretha den Hollander 12 maj, 2014 - 17:31

Vi prövde pastan fo förste gang og den vat utrolig bra!

Svara
Peder 1 april, 2014 - 18:57

Min 2-årige son tycker om pastan! Fick det bekräftat senast igår 😉

Svara
Åse 2 april, 2014 - 10:40

Kul att höra! =)

Svara
Linda 7 mars, 2014 - 20:51

Har lite svårt att förstå, du lägger ut degen på bakplåtspapper, sedan ett till över och på det papper? Och sen in i ugnen och därefter tar du ut , rullar det och klipper med sax eller hur går du tillväga. Skulle vara jätte snällt om du skrev lite
Mer detaljerat vad du menar för en liten trög tjej som mig haha, tack 🙂

Svara
Malin R 19 januari, 2014 - 08:55

Hej! Detta var gott. Jag provade även att göra runda plattor till pizzabotten. Det gick jättebra. Man kan skära slicear och hålla med handen. Även barnen äter med god aptit, 5 och 6 år.

Svara
Malin 16 juli, 2013 - 08:55

Använd gärna Eldorados färskost istället för Filadelphiaost då den innehåller E407 som man helst ska undvika. (Precis som Icas 36%-iga vispgrädde…) Ett litet tips bara!

Måste testa pasta-receptet! Låter kanon!

Svara
Miiisan 26 juni, 2013 - 20:30

Måste bara säga tack för pasta-receptet! Jag var väldigt skeptisk när jag gjorde det första gången, men nu har jag gjort det igen. Och igen! Toppen att ersätta pastan med 🙂 har verkligen saknat det till köttfärssås och när de andra har ätit stuvade makaroner och dylikt.. Funderar nu på om man skulle kunna använda det som tortillabröd till tacos för det får ju typ samma konsistens.. 🙂 Trevlig sommar!

Svara
Anna 19 april, 2013 - 17:23

Hej, när den gräddats i ugnen, ska man koka den? Eller kan man äta den som den är direkt?

Svara
Åse 19 april, 2013 - 17:25

Som den är och helst blandad med en sås

Svara
Maria W Bjelvenmark 19 maj, 2015 - 16:07

kan man göra den i förväg typ på förmiddagen och sedan använda den till kvällen? ska man i så fall äta den kall el kam man koka upp den? Vore tacksam för svar ☺️

Svara
Åse 19 maj, 2015 - 16:53

Aldrig koka upp den men den kan blandas med varm sås.
Du kan föreberda den några timmar innan och även någon dag innan och förvara i kyl.

Svara
Anna 12 februari, 2013 - 14:17

Jag ska prova detta recept idag till köttfärssås. Jag provade shiratakinudlar för ett tag sedan men det var ingen höjdare. Som att tugga på gummi. Hoppas detta smakar bättre.
Tack för att du finns och delar med dig av din kunskap. Jag hade inte kunnat LCHF:a utan din blogg! 🙂

Svara
Frida 10 februari, 2013 - 10:25

Hej, detta recept eller väldigt snarlikt hittade jag i någon LCHF bok här hemma. Då var det dock som wrap till en tonfiskröra. Efter det försöket har jag tänkt att det skulle funka skitbra som pasta och googlade och hittade det samma. Jag har även använt det som tacobröd/tortilla och har haft det i ugnen med köttfärssås och ost, restrulle typ 😛

Svara
Åse 10 februari, 2013 - 10:41

Det är ett toppenrecept och kan användas till mycket! =)

Svara
Rebekah 9 februari, 2013 - 02:09

Förlåt för kanske en jättedum fråga, men när ”pastan” har varit i ugnen och strimlats och så. Ska den kokas då? Som vanlig pasta? Eller hur funkar det?

Svara
Åse 9 februari, 2013 - 07:35

Nej den värms bara sedan 🙂

Svara
Sthlms tjej 7 februari, 2013 - 13:36

Måste säga att jag var lite sketisk till detta att göra sin egen pasta men jag är SUPERGLAD att jag testade :))

Smakade precis som vanlig pasta. Jag gjorde de som tagliatelle (skar också superenkelt med en pizza skärare. Gjorde sen en goood carbonara.
Jag kände verkligen ingen som helst skillnad på detta och vanlig pasta.
Det var väldigt enkelt att göra degen/smeten. Inget fastnade. Jag använder toppits bakplåtspapper. När ni fryser in denna pastan, lägger ni på sås innan eller fryser ni endast pastan?

Svara
Åse 7 februari, 2013 - 13:57

Kul det smakade!! Jag har aldrig fryst in!!

Svara
Christine 6 december, 2012 - 17:45

Tycker det är svårt att få det att funka….första gången gjorde jag med bakplåtspapper. Allt fastnade och åkte i soporna. Testar nu med silikonunderlägg, men dessa går ju inte att skära i, så nu får jag se om jag får bort dem…Kan du berätta sanningsenligt hur många gånger du misslyckades innan du fick till det 😉

Svara
Åse 6 december, 2012 - 17:52

Aldrig misslyckats?? Lägger det på bakplåtspapper och ett över och kavlar sedan in i ugnen med pappert på! Sedan rullar jag ihop och klipper med sax!

Svara
Christine 7 december, 2012 - 17:33

Men huuur får du loss pappret sen?
Nu gick det ju iofs rätt bra att få bort mina bakdukar i silikon eller teflon eller vad det nu är, men det blev jättemycket luftbubblor och väldigt tjockt, som formbröd nästan.

Svara
Åse 7 december, 2012 - 18:48

Något fel gör du ju 😉 jag tror först och främst att du har ett dåligt bakplåtspapper. Jag köper Icas egna (den gula med ark) eller toppits. Och lägger du ut smeten på två plåtar?

Svara
cecilia 25 juni, 2012 - 19:49

testade pastan idag.. SUPER! 😀

Svara
Tina 12 juni, 2012 - 17:28

Hej! Såg detta pasta recept med kyckling o blev jättesugen. Men någonting hände, allt bara fastnade i pappren och att klippa eller använda pizzaskäraren var omöjligt. Hm, jag karvade dock loss ca 1/4 och åt till min kyckling resten fick gå i soporna. Smaken var helt ok, så jag skulle gärna vilja få det att fungera. Ska jag smöra bakplåtspappret och / eller ska smeten svälla en stund eller vad tror du? Mitt nästa projekt blir att prova ditt himmelska bröd. Kanske den tionde brödsorten jag provar. (Ja jag blir inspirerad av din blogg)

Kram från en som inte ger upp

Svara
Anna 3 mars, 2012 - 21:08

Jag prövade detta recept idag och Gud vad gott det blev…! Pasta är min sista och största last och har varit det största hindret för mig att gå över till LCHF…men det är inte längre ett problem! Jag planerar nu att pröva andra sorters Philadelphia-ost, som vitlök, tomat & basilika…tack för att du delar med dig!

Svara
Åse 4 mars, 2012 - 12:15

Det har jag provat och är supergott!! =))

Svara
Katinkas Kitchen 28 februari, 2012 - 11:13

Så spännande! Det här måste jag pröva! Var får man tag på fiberhusk? Och vad är det?
Med vänliga matglada hälsningar

Svara
irene 27 februari, 2012 - 16:50

är det nån som provat att ta smaksatt creme fraiche istället för färsost?????

Svara
AnnaP 23 februari, 2012 - 19:40

Jag var bara tvungen att testa detta konstiga recept. Tog riven ost och massa köttfärssås på. Det blev gott! Kul när man inte direkt har några förväntningar!

Svara
Åse 24 februari, 2012 - 11:11

Haha vad kul!!

Svara
Christine 23 februari, 2012 - 09:20

Kanske en dum fråga-men ska den kokas efter att den legat i ugnen? Eller är den ätfärdig?

Svara
Åse 23 februari, 2012 - 09:44

Den är ätfärdig! =)

Svara
Åsa Dissler 13 februari, 2012 - 21:01

Hej Åse!

När jag gör lasagneplattor så häller jag ut smeten på smörpappret och formar till en stor platta innan den hunnit svälla . På så vis behöver jag inte gorma med dubbla papper och utbakning.

Svara
Åse 13 februari, 2012 - 21:23

Hej Åsa! Ja så gör jag också numera! Enklare! =)

Svara
Pirjo 1 februari, 2012 - 13:59

Hej! En kort fråga hur förvarar man pastan om man inte använder hela satsen, går den att torka son vanlig pasta???
Tacksam för svar, mvh Pirjo

Svara
Ines 1 februari, 2012 - 16:31

Testade göra ”pastan” häromdagen.
Jag tror inte du kan ”torka” den som vanlig pasta, den är ju gjord av en mejeriprodukt och ägg, vilket passar bättre att förvara i kylen, eller frysen.
Jag frös ner den, och den smakade likadant som ”färsk” när jag tog upp den igen!:) hade en sats i kylskåpet några dagar också, och det va inget fel på den heller! 🙂

Svara
marianne 1 februari, 2012 - 21:37

Hur värmde du pastan? I micro eller vatten?

Svara
Åse 2 februari, 2012 - 07:43

Den är ju varm när den är klar från ugnen.

Svara
marianne 2 februari, 2012 - 21:13

jo det så klart, jag tänkte mer på om man har förvarat den i kyl eller frys…

Pirjo 2 februari, 2012 - 10:13

Jag stoppade ned den i kokande vatten i ett par minuter…var det fel? Det smakade iaf smaskens med bolognese till!

Svara
Åse 2 februari, 2012 - 10:32

Nej smakade det bra så gjorde du rätt =))

Åse 2 februari, 2012 - 12:30

Vad bra att veta! tack!

Svara
Åse 1 februari, 2012 - 17:41

Du kan förvara den i kylskåpet som färsk pasta!

Svara
Maria 31 januari, 2012 - 22:53

Fantastiskt resultat! Det slog mig att det även borde gå att ha som tortillabröd till tacos. 🙂

Svara
Maria 31 januari, 2012 - 21:34

Haha, jag blev så nyfiken så jag drog igång ett pastabak nu i kväll. 😀 Så det blir någon form av pasta imorgon till middag. 🙂 Det ska bli spännande! Pastan är det jag saknar mest, både till vardags med ”familjemat” och lyxig helgmat!

Svara
Mikaela Bjerring 21 januari, 2012 - 13:25

Tusen tack för alla recept! Jag är en trogen läsare nu, hittar alltid ny inspiration och goda recept!

Svara
Åse 22 januari, 2012 - 15:02

Vad roligt!! KRAM

Svara
Jenny 19 januari, 2012 - 15:53

Hmm min pasta blev inte bra :((
Ska den stå å svälla innan i några minuter med tanke på fiberhusken?!

Svara
Petra 19 januari, 2012 - 11:33

Är pastan ”färdig” när den varit i ugnen eller ska man koka den i vatten som vanlig pasta efteråt?

Svara
Åse 19 januari, 2012 - 11:40

Nej den är färdig!

Svara
Anita 18 januari, 2012 - 19:08

Haha, min man tyckte degen var alldeles för lös. Så han tyckte vi skulle vänta ett tag, han skulle hjälpa mig att kavla degen. Ok, efter tag så var det dags. Då var den inte lös längre. 😉 Men det ordnade sig. Vad gott det var, hittade ett recept på köttfärsås som jag gjorde till https://www.kokaihop.se/recept/lchf-kottfarssas

Det var så gott och mätt sitter jag i soffan nu. 🙂

Svara
Mikaela 18 januari, 2012 - 09:23

Hittade detta recept, är det något du rekommenderar eller ska man köpa?
Ricottaost – så här enkelt är det!
3 liter standardmjölk
2 tsk salt
1/2 dl vitvinsvinäger

Värm mjölk och salt i en rostfri kastrull. Tillsätt vinägern när mjölken kokar. Fortsätt sjuda tills mjölken skurit sig. Sila massan genom en handduk. Krama ur all vätska och låt osten kallna.

Svara
Åse 18 januari, 2012 - 09:30

Hej! Aldrig tänkt på att man kan göra egen ricottaost! Prova du om du vill =)

Svara
Eva 17 januari, 2012 - 21:05

Helt UNDERBART 🙂 Tack för detta recept.

Svara
Jessica 15 januari, 2012 - 21:12

Tusen tack Åsa för detta receptet, det var supergott och äntligen kan jag äta alla goda pastasåser som finns men som faktiskt gör sig bäst ihop med pasta:) Idag blev det en supergod carbonara, så TACK TACK TACK!!!!

Svara
Åse 16 januari, 2012 - 09:42

Kul!!! Det är fantastiskt!! =))

Svara
Eva Larsson 13 januari, 2012 - 10:16

Trodde väl aldrig att detta kladdet skulle kunna bli en så helt underbar pasta, tänkte att bilden är nog fejk. men fel hade jag, Tack för ett super recept som jag kommer att använda igen och igen. Pastoman som jag är.

Svara
Åse 13 januari, 2012 - 10:18

Haha! Neeeej lägger aldrig upp fejkbilder *S* Härligt det smakade!! Titta in vid lunch då kommer ytterligare ett recept med samma ingredienser 😉

Svara
Jenny 12 januari, 2012 - 18:18

Hej (igen)
Undrar om du eller någon annan har provat att värma pastan i micron? Tänkte göra den till min sambo i matlåda 😉
Kram Jenny

Svara
Monkan 14 januari, 2012 - 19:20

Jenny, jag värmde mina fredagsrester med tagliatellen till lunch idag i mikron. Gick hur bra som helst.

Svara
Maria Jallow 12 januari, 2012 - 12:09

Jag duttade i lite salt, svartpeppar och oregano också för att få lite smak på själva pastan.

Svara
Marianne 11 januari, 2012 - 17:10

Jag tycker Parman är absolut godast om man ”rostar” den på ett bakplåtspapper i ugnen. Det blir som små goda salta chips att bryta i bitar över den goda krämiga pastasåsen. Mumms.

Svara
Helen Holmberg, nystart med lchq 11 januari, 2012 - 08:58

Började med lchf förra måndagen och har redan pasta, ris och potatis abstinens så jag kommer helt klart provlaga detta inom kort! Hur tunn kavla du degen före du satte den i ugnen, antar degen inte sväller i värmen? Tack för bra inspirationskälla 🙂

Svara
marlene 10 januari, 2012 - 20:52

Mums vad gott det var med pastan tillsammans med kyckling i en god sås. Fick hejda mig för att inte äta upp hela byttan! 😉

Svara
Åse 10 januari, 2012 - 21:00

Haha, så pass! :))

Svara
Cornelia 10 januari, 2012 - 19:30

En liten fråga. Tror du att man kan köra pastadegen genom en pastamaskin (en sån som man vevar)? Det skulle vara smidigt om det gick.
Vill bara säga att jag tycker du har en underbart bra blogg. Följer den varje dag.

Svara
Åse 10 januari, 2012 - 20:50

Du, det tror jag!! Tänkte själv på det i går!!

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 18 januari, 2012 - 11:42

Tänke samma fråga 🙂
Antar att man lägger de färdigstrimlade pastaremsorna i ugnen då och värmer… för koka blir väl konstigt… eller?

Svara
Jiope 10 januari, 2012 - 17:15

Går det att frysa pastan utan att det påverkar smak/konsistens?

Svara
Ellen - LCHF och mycket annat 19 januari, 2012 - 13:11

Jag frös in min som matlada tillsammans med carbonarasas och det funkade fint!

Svara
Maria 10 januari, 2012 - 15:26

Vad är det fär fäskost du använt? Philadelfia?

tack för en inspirerande blogg, kollar in nästan varje dag!

//Maria

Svara
Åse 10 januari, 2012 - 15:30

Yes box! :))

Svara
Lucypath.com 10 januari, 2012 - 14:26

Åh så gott det ser ut!

Svara
petra 10 januari, 2012 - 14:13

Hej Åse! Har alltid tyckt att min ”vanliga” skinkpaj var absolut godaste, men efter att ha gjort din paj med ägg,vispgrädde och ost och ruccola så har jag en ny favorit! Och mannen tyckte den var sååå god! Tack för ett bra recept och inspiration…imorgon blir det pannbiff med lök 😉

Svara
Åse 10 januari, 2012 - 15:31

Härligt att det smakade!! :)) fortsatt smaklig spis! :))

Svara
Lady Dahmer 10 januari, 2012 - 13:57

Kan man kanske göra lasagne på den eller förlorar den sina egenskaper om man lagar i ugn?

Svara
Åse 10 januari, 2012 - 15:30

Nej blir hur bra som helst! 🙂

Svara
Jessica 10 januari, 2012 - 13:04

Hej!

Vilken fiberhusk använder du till pastam?

Svara
Yoga Games 10 januari, 2012 - 13:02

Hej Åse!

Hoppas du haft en grym start på det nya året!

Vi på Yoga Games vill kicka igång det nya året med att erbjuda dig och dina läsare en rabattkod till Skandinaviens största Yoga Event. Efter fjolårets succé brakar vi även detta året loss på Svenska Mässan i Göteborg 18-20 maj. Biljetterna kommer att släppas på vår hemsida http://www.yogagames.org den 11:e januari.

Med rabattkoden; 56Kilo får dina läsare en rabatt på 250 kr om dem bokar lördagen och söndagen.

Yoga Games är för alla! De som vill prova yoga, nybörjare av yoga, vana yogisar och instruktörer. Du som deltagare väljer själv hur avancerade positioner du vill och kan ta dig an, det är den personliga utvecklingen som är utmaningen. Välkända presentatörer, från olika delar av världen, medverkar i Yoga Games för att motivera, utveckla och ge dig en oförglömlig upplevelse. Under tre dagar har du möjlighet att möta och dela gemenskapen med andra som har samma intresse för hälsa och välmående. Under lördag och söndag erbjuds en stor variation av klasser med några av världens bästa presentatörer samt inspirerande föreläsningar.

Om du har några frågor får du mer än gärna kontakta mig!

Sprid glädje – Sprid Yoga Games på din blogg! 

Vänliga hälsningar,
Sofie Bjernfeldt

Svara
Johnny 10 januari, 2012 - 12:19

Härligt gott ser det ut som med Pasta med gorgonzola/Ricottasås! https://www.viktmal.se/

Svara
Maud 10 januari, 2012 - 12:05

Oj så gott – jag kan verkligen sakna pasta ibland så detta måste jag absolut prova.
Tack för allt du delar med dig 🙂

Svara
Lana 10 januari, 2012 - 09:57

Hej Åse! Brukar alltid läsa din bogg och ”låna” (och så klart länka till dig) dina recept! 🙂 Tack för inspiration!
Jag har gjort den här pastan flera gånger och receptet hittade jag här: http://www.receptlchf.blogspot.com
Jag har också gjort lasagne och fyllda canneloni (finns recept på min blogg) flera gånger! Precis som du säger är LCHFpastan så lik i smaken som den ”vanliga”!
Kram
Lana

Svara
Åse 10 januari, 2012 - 13:16

Spännande! Ska kika in till dig =) Kram!

Svara
Chinna 10 januari, 2012 - 09:36

Hej,

Har precis hittat din sida och kommer bli en daglig ”tittinnare” även om jag inte alltid är så duktig att kommentera. Din sida är väldigt trevlig och jag blir väldigt glad av att hälsa på dig. Jag är en stor socker användare kakor till kaffet och mest chips. 4-5 kg övervikt som nu ska bort. Springer 3 ggr i veckan så det blir nog inga problem när jag väl bestämt mig.

Dricker ca 8 koppar kaffe om dan, vad säger du om det? En bra jouice är det ochså för mycket socker i dina ögon?

Vilka recept, prövade broccoligratäng istället för potatis. Jättegott.

Tack för en inspirerande blogg / chinna

Svara
Åse 10 januari, 2012 - 13:29

Grattis till ett bra hälsoval! Och välkommen hit!
Kaffe är OK, Juice innehåller oerhört mycket socker så även om det innebär lite antioxidanter och C vitamin så är det bättre du får det via grönsaker 😉 (paprika och broccoli innehåller mkt C-vitamin)
Lycka till!

Svara
Mia 10 januari, 2012 - 08:45

Hej! Jag ville bara tipsa om en grej.. När jag gjorde fröknäcke häromdagen så lade jag degen mellan två ark bakplåtspapper och kavlade ut den. Gick så bra!

Svara
Åse 10 januari, 2012 - 13:29

Så kan man också göra! jag använder slickepott och får då den jättetunn =) Tack för tips!

Svara
Fröken Nilsson 10 januari, 2012 - 08:45

intressant! tål att provas tror jag allt 😉 om det nu blir för mkt pasta av detta kan man förvara den o värma på nästa dag då??

Svara
Lana 10 januari, 2012 - 09:53

Jag har gjort den här pastan flera gånger! Du kan förvara den i kylen upp till en vecka eller frysa in den, går utmärkt att tina upp och värma upp efter behov! 🙂

Svara
Åse 10 januari, 2012 - 13:17

Tack för svar, superbra! =)

Svara
Ninni 10 januari, 2012 - 08:26

Håller helt med dig om recepten för fröknäckena, pannkakorna och pizzan. Pannacotta har jag däremot inte testat. Borde jag kanske göra! Kul att jag hittade din blogg, väldigt fin!

Svara
Åse 10 januari, 2012 - 13:31

Tack! Välkommen hit!!

Svara
Anna-Lena 10 januari, 2012 - 08:20

Åhhh vad kul, MÅSTE testa. Saknar faktiskt inte pasta så mycket men nån gång kan det vara gott och kanske göra Lasange med ; )

Svara
Mia 10 januari, 2012 - 07:07

Detta ska jag prova!! Det braiga är ju att det är glutenfritt 😀 vilket är toppen med w och hennes allergi 😀

Svara
Åse 10 januari, 2012 - 13:34

Yes!! Glutenfritt är toppen!! =) Och så slipper man allt skit de stoppar i den vanliga glutenfria pastan (majsstärkelse, soja etc) KRAM

Svara
Ewa Svensson 10 januari, 2012 - 06:50

God Morgon Åse!! I dag kom boken som jag vann 🙂 *från mitt kök* Det blir en bra inspirationsbok. Tack!! Ha en bra tisdag /KRam Ewa

Svara
Åse 10 januari, 2012 - 13:33

Visst är den fin!!! Stor kram!!

Svara
Ulrika 10 januari, 2012 - 00:53

Detta låter ju super även för oss som vill undvika pasta av andra orsaker. Jag försöker ligga högt på protein nu, lagom (det är ett bra ord, allt är ju relativt 😉 ) och ganska lågt med kolisar. Så det är verkligen nåt jag vill prova. MEN jag känner mig väldigt trög nu. När pasta kom ur ugnen, då den var varm, var den redo att äta då? Du i princip bara hettade upp den i såsen en snabbis innan servering? Tacksam för svar 🙂

Svara
Ida 10 januari, 2012 - 00:00

Kanon blogg, helt enkelt undebar å ja bara älskar alla dina recept! Saknar pasta nå grymt så detta ska testas. Undrar dock om det går att frysa in?

Ha de gott! 🙂

Svara
Susanna 9 januari, 2012 - 23:34

Jag undrar om man kokar pastan precis som med vanlig pasta, eller om det inte är nödvändigt, eftersom den görs i ugn? 🙂

Svara
Åsa 10 januari, 2012 - 09:17

Du bara värmer upp den i såsen, ingen kokning i vatten behövs.

Svara
Åsa 9 januari, 2012 - 22:30

Jag har gjort den här pastan ett antal gånger och jag tycker att den smakar och har samma konsistens som vanligt pasta. Jättegott!!

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 9 januari, 2012 - 22:22

Jag har också sett det receptet på olika bloggar. Jag har lite svårt för fiberhusk i stora mängder (t.ex. om det blir för mycket i pannkakor, wraps eller bröd). Jag undrar om du kände fiberhusksmaken på ”pastan” eftersom det är 0,5 dl i? Min förhoppningsvis är att färskosten gör att man inte känner smaken av fiberhusken så mycket.
Jag kommer antagligen att testa. Är det bara i närheten av pasta så kommer min man att hoppa högt av glädje. 🙂
Vill tacka för din blogg (igen…) jag uppskattar att du delar med dig av din mat och ditt liv. Det är inspirerande! Ta hand om dig (och lille Vilde, han är ju så söt… fler bilder önskas)!

Svara
Åse 9 januari, 2012 - 22:27

Hej! Nej jag kände ingen fiberhusksmak faktiskt! Men vi kan ju vara olika känsliga för smaken! Smak och konsistens tyckte jag var väldigt lik pasta. Kram!

Svara
Åse 9 januari, 2012 - 22:27

Ps kul att du gillar Vilde, kommer fler bilder :)))

Svara
Dagarna 9 januari, 2012 - 22:17

Jag har sett detta recept några gånger men inte testat än.
Måste göra det. Ser gott ut.

Svara
Malin Quiding 9 januari, 2012 - 22:06

Hej:) Gu va gott det här ser ut!!!!!!!!! Ska absolut testa detta:)
Jag har bara hållit på med LCHF i några veckor & fick tipset om din blogg från en vän…….& det är jag sååååå glad för……du inspirerar verkligen<3

Svara
Åse 9 januari, 2012 - 22:13

Välkommen hit som läsare! :)) lycka till nu!!

Svara
Liza 9 januari, 2012 - 22:02

Hej Åse! Första gången jag kikar in här tror jag! Fin blogg och vilken inspirationskälla! Har testat på LCHF tidigare och vill gärna hoppa på tåget igen men hur är det egentligen? Får man köra LCHF när man helammar? Kram/ Din nya bloggföljare!

Svara
Åse 9 januari, 2012 - 22:16

Välkommen hit!! ;))
Absolut får man det! Men känner du att du vill äta lite mer kolhydrater om du ammar så kan du lägga till rotfrukter. (helst inte potatis dock) Annars mår mjölken bara bra av naturlig kost med helfeta livsmedel! Omega 3 tillskott är att rekommenderas!

Svara
Elena 9 januari, 2012 - 21:44

Åh! Det där måste jag testa. 🙂

Svara
LANJA - www.lanjas.blogg.se 9 januari, 2012 - 21:43

hur lång är du? kram lanja

Svara
joly 9 januari, 2012 - 21:16

Detta receptet var länkat från KiF i somras, kanske är det som är ursprungsreceptet?

https://receptlchf.blogspot.com/2011/03/lchf-pasta-carbonara.html

Blev snabbt en favorit här hemma, funkar utmärkt till lasagne oxå. 🙂

Svara
Åse 9 januari, 2012 - 21:19

Nej det verkar som den bloggen fått det någon annastans i från: ”Igår hittade jag till min stora lycka ett recept på pasta som jag därför bara var tvungen att prova.”
Nåväl, sökandet fortsätter =)) Kanske kommer utomrikes 😉

Svara
Hanna 10 januari, 2012 - 08:45

Hej!

Det var jag som skrev receptet på receptlchf.blogspot.com. Jag minns tyvärr inte nu var jag ursprungligen hittade receptet men det var på något forum som jag har för mig var amerikanskt, och att jag fick anpassa det till våra svenska ingredienser. Vad roligt att det har spridit sig så och att folk verkar tycka så mycket om det!

Kan tipsa om att dela upp smeten på två plåtar, och göra den ännu tunnare för ännu mer pastaliknande konstistens! Jag har också använt smeten för ett otal andra maträtter. Bland annat gjorde jag tortilla-liknande plattor som jag brynde lätt i stekpanna och sedan använde för att göra quesadillas. Supergott! Ska se om jag hinner lägga upp receptet på bloggen! 🙂

Svara
Åse 10 januari, 2012 - 13:30

Vad kul!! Då länkar jag till dig =)) Att lägga den på två plåtar var ju jättesmart!!

Svara
Cissi 9 januari, 2012 - 21:01

Åh det där måste jag testa!! Men provar nog att byta ut mot brie eller så för gillar inte riktigt gorgonzola.

Svara
Sara 9 januari, 2012 - 20:55

Jag testade samma recept i helgen med bolognese. Tyckte det var helt ok men lite torrt…kanske jag graddade for lange. Hur som haver ar det underbart med alla recept som passar en nar man ar gluten intolerant 🙂
Skall testa med gorgonzola sasen nasta gang. Och sa skall jag forsoka fa det att se lika aptitligt ut som du gor!

Svara
Åse 9 januari, 2012 - 21:09

Detta var i samma konsistens som färsk pasta! =) Hihi lycka till när det blir av 😉

Svara
Danielas Lchf 9 januari, 2012 - 20:53

https://viktnedgangsomfunkar.blogspot.com/2011/11/lasagne-ala-lchf.html
Direktlänk så du slipper leta om du är intresserad 🙂 Kram

Svara
Åse 9 januari, 2012 - 21:09

Tack Daniela! <3

Svara
Danielas Lchf 9 januari, 2012 - 20:48

Åh den där har jag gjort massor med gånger, har ett recept på lasagne på min blogg som är av samma grundrecept!
Sjukt likt ”vanlig” pasta, mina gäster märkte knappt skillnad! 🙂 Kram

Svara
Åse 9 januari, 2012 - 20:49

Lasagne hade jag tänkt göra i veckan också med detta recept! =)) Smask!

Svara
Sandra 9 januari, 2012 - 20:47

Hej Åse!
Har inte läst mkt i din blogg alls men har en fråga. Tror du att LCHF är det bästa för alla? Själv tänker jag mig att olika saker funkar för olika människor eftersom vi fungerar olika.

Svara
Åse 9 januari, 2012 - 20:48

Jag tror att naturlig mat är bäst för alla, utan tillsatser, utan gluten och kemikalier =) Sedan hur mycket fett och hur mycket kolhydrater våra kroppar mår bäst av är så olika. Men naturligt tror jag absolut är bäst för alla.

Svara
Sandra 9 januari, 2012 - 20:55

Jag glömde ju fråga hur mycket du tränar. Jg har fått uppfattningen att om man äter LCHF så ”slipper” man träningen..

Svara
Åse 9 januari, 2012 - 21:08

Muskler är alltid bra för viktminskningen och för förbränningen. Motion och rörelse är alltid bra för välbefinnandet. Men krävs träning för att viktminska? nej.

Svara
Josefina 9 januari, 2012 - 20:44

Hej Åse!!

Åh detta bara måste jag prova… men känner mig lite trög… man ska alltså inte koka det utan bara ha i ugnen??

kraaam

Svara
Åse 9 januari, 2012 - 20:47

Yes!! =) KRAM

Svara
Anita 9 januari, 2012 - 20:30

Vad kul att kunna göra pasta så enkelt. Tack för du ger så mycket. Tråkigt att läsa att en del bryr sig så mycket om andra, och skriver så som de gör. ”Man kan äta allt men inte alltid”.

Svara
Åse 9 januari, 2012 - 20:37

Anita, finns folk till allt 😉 KRAM!!

Svara
Ann 23 september, 2023 - 13:10

Hej Åse!

Hoppas det fotfarande går att kommentera detta inlägg.
Jag undrar om du tror det kan funka med Philadelphias nya veganska ost i pastan? Jag är sedan flera år glutenfri med hjälp av dina recept och böcker vilket inneburit stor skillnad för mitt välmående, och nu föreslår min naturläkare också att jag tar bort mejeriprodukter (pga autoimmun sköldkörtelsjukdom då både gluten och lakotos ska bort enligt henne).

Svara
Åse 23 september, 2023 - 13:12

Hej Ann!
Om den veganska osten påminner om färskost så ska det gå bra tror jag men har inte satt mig in i den produkten alls dessvärre!
Hör av dig om du provar =)

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.