12,K
Hej raringar!
Jag sitter i Stockholm Sky City och jobbar och väntar in Victoria för vidare färd mot Barcelona på jobbresa.
Tänkte tipsa er om den här goda pajen!
Som ni vet så kan man ju göra det här goda pajskalet till LCHF vänligt (jag drar numera ner fettet till ca 25-30 gr)
Dock är jag så van vid att skippa vanligt pajskal (äter innanmätet då om jag blir bjuden på paj) så jag tycker faktiskt det är lika gott utan LCHF skalet också!
Jag gjorde min goda broccoli- och ädelostpaj!
LCHF Paj utan skal
Ingredienser
- 500 g broccoli
- 2 små rödlökar
- 140 gr ädelost
- 5 ägg
- 4 dl grädde
- 2 dl lagrad god ost
- salt, peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Koka broccolin nästan mjuk, låt ånga av ordentligt.
- Finhacka rödlöken.
- Lägg broccoli och rödlök i en pajform.
- Smula/ skär ädelosten i mindre bitar och lägg ovanpå.
- Salta och peppra lite (ädelosten är salt ju)
- Vispa ihop ägg och vispgrädde och häll ovanpå. Fördela riven ost ovanpå.
- Grädda i ugnen ca 25-30 minuter tills pajen fått fin färg.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8
11 kommentarer
Maken hittade receptet och överraskade mig med en underbar middag. Han hade dessutom blandat ner fint skurna skinkstek. Blev jättegott och kommer absolut på topplistan.
Oj vad trevligt, vilken fin man du har! 🥰
Gjorde denna idag. Blev jättegott. Dock inte så omtyckt av sonen, 1 år och sambon. Matlåda/or till mig
🤣
Är så glad att jag köpte din kokbok. Jag som hatade att laga mat innan bara älskar det nu. Min make tror hag har blivit allvarligt sjuk …..😜 Jag bakar o fejar var dag i köket. På råga på allt har hag gått ner 4 kg på 3 veckor. Denna paj utan skal måste jag testa.
Ser fantastiskt gott ut. Har fördomar mot paj utan skal (jag vet, jättelöjligt, men du vet när man får för sig något……), men denna skulle faktiskt kunna få mig att prova. Broccoli och ädelost, mums. 🙂
Hoppas ni får en underbar resa!
Kram
Broccoli och ädelostpaj tillhör pajfavoriten. Dock inte lika förtjust i pajskal så jag skrapar också oftast ur godsakerna. Att jag inte tänk på att göra utan skal, måste provas. Ha en härlig Barcelonatripp.
Mumsigt! I Love paj utan pajskal 👍
Dina recept är inspirerande , denna skrev jag ut direkt för att ha i mappen för nya oprövade recept. vilken slags sås ser man i dina skålar på bilden? trevlig resa!
spännande att inte ha något pajskal-får nog testas snart.
kram o ha en fortsatt bra dag o hälsa Vickan också.
Använder du nån gång filodeg som pajskal? Jag vet, det är vetemjöl i den men den är ju lövtunn, dvs man använder så lite. Pajskal på mandelmjöl eller liknande är ju väldigt energirikt, vilket man också måste tänka på.
Hej Britt! Nej jag undviker gluten, så gör hellre den utan skal öht.