Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

LCHF Kavring (Mjerifritt, glutenfritt)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 3 betyg

Ingredienser

  • 1, 75 dl mandelsmör (eller annat nötsmör)
  • 5 ägg
  • 60 g smält deodoriserad kokosolja eller rapsolja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • Drygt 1/2 dl krossade linfrön eller annat frömjöl
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk kummin
  • 3 msk kokosmjöl
  • 1 tsk bikarbonat (reagerar med vinägern och lyfter brödet)
  • 1/2 tsk salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr r.
  2. Vispa äggen fluffiga. Blanda ner mandelsmör, kokosolja, honung och äppelcidervinäger.
  3. Stöt kryddorna i en mortel. Blanda de torra ingredienserna i separat skål. Vispa ihop allt.
  4. Häll smeten i en avlång bakform klädd med bakplåtspapper (Ca 1-1,5 liter)
  5. Grädda i ca 40 minuter. Håll koll så brödet inte får för mycket färg. Låt gärna stå kvar en stund på eftervärme. Låt brödet sedan svalna i formen i ca 10 minuter innan det skärs upp.

Notering

  • Per skiva: 159 kcal, 6 g protein, 2 g kolhydrater, 13,4 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 15