LCHF Kavring (Mejerifritt, glutenfritt)

av Åse

Detta receptet känner ni kanske igen från mitt recept på Lax- och Räktårta!
Jag bakade det nyss för att ha i en annan läckerhet som det kommer recept på i morgon.
Ett mustigt recept rikt på nyttiga fetter!
012a7765


012a7773
012a7776

012a7780
Jag kan tyvärr inte svara på hur brödet blir vid utbyte av livsmedel, ni får prova er fram 🙂
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

LCHF Kavring (Mjerifritt, glutenfritt)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 3 betyg

Ingredienser

  • 1, 75 dl mandelsmör (eller annat nötsmör)
  • 5 ägg
  • 60 g smält deodoriserad kokosolja eller rapsolja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • Drygt 1/2 dl krossade linfrön eller annat frömjöl
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk kummin
  • 3 msk kokosmjöl
  • 1 tsk bikarbonat (reagerar med vinägern och lyfter brödet)
  • 1/2 tsk salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr r.
  2. Vispa äggen fluffiga. Blanda ner mandelsmör, kokosolja, honung och äppelcidervinäger.
  3. Stöt kryddorna i en mortel. Blanda de torra ingredienserna i separat skål. Vispa ihop allt.
  4. Häll smeten i en avlång bakform klädd med bakplåtspapper (Ca 1-1,5 liter)
  5. Grädda i ca 40 minuter. Håll koll så brödet inte får för mycket färg. Låt gärna stå kvar en stund på eftervärme. Låt brödet sedan svalna i formen i ca 10 minuter innan det skärs upp.

Notering

  • Per skiva: 159 kcal, 6 g protein, 2 g kolhydrater, 13,4 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 15

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab
IR_KAMPANJ - tom 31/3!
Min kod 56KILO ger 20% rabattALLT. Just nu nedsatta priser på IR produkter vilket innebär hela 26% rabatt och uppåt.
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

26 kommentarer

lisbeth jonsson 20 juni, 2019 - 06:26

Din kavring var jättegod!Men nu undrar jag om du provat att laga den på mandelmjöl istället för mandelsmör!Jag hade inget mandelsmör hemma så jag gjorde eget på en påse mandel!Det tog en evig tid i matberedaren så det hade varit enklare att ta mandelmjöl från början!!

Svara
Åse 20 juni, 2019 - 11:14

Hej Lisbeth,nej det har jag inte – får testa en dag =)

Svara
Johan 17 februari, 2019 - 00:42

Gott serverade det med gravad sikröra även tonåringar tog det istället för den köpta kavring

Svara
Kicki G 16 november, 2018 - 13:12

Det här är verkligen en härligt recept! Blir både gott och vackert och känns svårt att misslyckas med.

Svara
Mia Nilsson 12 november, 2018 - 18:45

Tänkte göra detta och matjesillstårtan till vårt årliga glöggparty. Men vad kan jag använda för frömjöl förutom krossade linfrön (det ska man ju undvika pga av att det är giftigt)? Jag kan inte komma på något frömjöl som finns att köpa och att mixa ett själv har jag nog inte någon mixer som klarar om det är små frön.
Tack på förhand för svar! Älskar alla fina recept och har alla dina böcker (förutom den senaste).💖💖💖

Svara
Åse 12 november, 2018 - 19:05

Hej!
Prova krossade chiafrön! Tror der blir bra! Jag ska provgöra det så fort jag kan.

Svara
Mia Nilsson 12 november, 2018 - 22:47

Tack det ska jag absolut göra! 😀👍

Svara
Marie Lorentz 26 mars, 2019 - 10:37

Jag använder Sesammjöl, blir helt perfekt!!

Svara
Åse 26 mars, 2019 - 10:52

Åh bra! Tack för feedback!

Svara
Anna 31 augusti, 2018 - 19:10

Bästa brödet

Svara
Anna 31 augusti, 2018 - 18:23

Hej,
Är bara tvungen att lämna en kommentar.
Har bakat många ( läs nästan alla) bröd utan gluten, detta är det bästa!
Tack för att du delar med dig och för dina böcker 🌹

Svara
Åse 1 september, 2018 - 11:28

Vad roligt att höra! 😍

Svara
Lena Gawell 27 juli, 2018 - 11:54

Har lagat det 3 ggr nu och det är verkligen gott och saftigt. Perfekt till leverpastej!
Tack!

Svara
Åse 27 juli, 2018 - 16:10

Kul att höra!

Svara
Pamela 2 juli, 2017 - 21:38

Mandelsmör m salt lr utan?

Svara
Åse 3 juli, 2017 - 10:48

De mandelsmör jag köper är alltid naturliga utan salt, men tror inte det gör någon skillnad om det är saltat i just detta receptet.

Svara
Lotta 20 juni, 2017 - 10:18

Blev ju supergott!!!!! Tack för bra recept :)))

Svara
Renée 13 april, 2017 - 14:58

Svårt att hitta ”frömjöl” enligt maken som handlade – skulle man kunna köra Risentas fröknäckemix i matberedaren till mjöl?? (Solroskärnor, sesamfrö, pumpakärnor, linfrön, psylliumfrön, chiafrön)
MVH Lite Desperat

Svara
Åse 13 april, 2017 - 15:04

Hej det ska vara 1/2 dl krossade linfrön i receptet och vill man inte ha linfrön så går det bra med tex malda sesamfrön eller solrosfrön eller något. Viktigast är att det är krossat/malt (vilket man gör i en mixer) Lycka till!

Svara
Ann-Caroline 24 februari, 2017 - 14:02

Hej, tack för alla dina supergoda, lätta och bra recept:) Tänkte bara fråga finns det färdigt nötsmör att köpa eller gör du själv?
Med vänlig hälsning, Anki

Svara
Åse 24 februari, 2017 - 14:26

Hej! Ja det finns färdigt att köpa =) Monki på hemköp är god och Kung markattas!

Svara
Kristin Vedin 25 januari, 2017 - 05:03

Eftersom krossade linfrön inte är så nyttigt, kan jag ta sesammjöl istället ?

Svara
Åse 25 januari, 2017 - 09:56

1/2 dö på ett stort bröd lär inte skada men annars fungerar nog annat frömjöl ja!

Svara
Christina 23 december, 2016 - 10:25

Hej
Är det inga fler torrvaror än linfrö och kokosmjöl? Känns som det fattas nåt?
God Jul
Christina

Svara
Åse 23 december, 2016 - 10:27

Nej det fattas inget =) GOD JUL!

Svara
Christina 23 december, 2016 - 11:04

Då vågar jag prova. Tack för snabbt svar.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.