Ingredienser
2 ägg
2 dl 10% yoghurt
3 msk smält smör eller kokosolja
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
0,5-1 tsk salt
svarta vallmofrön
1 uppvispat ägg
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr
Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
Sätt ugnen på 200 gr.ader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Notering
- PS! Gott att blanda i 1/2 dl fröer i smeten också!
Näringsinnehåll
- Portioner: 4