Detta receptet finns med i Anna Halléns nya bok ”LCHF för kvinnor” och det är ett Birgitta Höglund recept. Receptet i boken är för bullar men jag tredubblade receptet och gjorde ett formbröd av det i stället! WOW! Absolut det bästa brödreceptet jag provat! Ingen äggsmak, ingen kokossmak och ingen ostsmak.
Jag lade till 1 msk bakepro för jag tycker att det oftast blir luftigare då, men man kan nog göra utan!
1 bröd á 22-24 skivor (1 kh per skiva)
4,5 dl mandelmjöl (Jag köper Selltons på Ica Maxi i Helsingborg)
1 msk BakePro
6 msk sesamfrö
6 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) (finns på glutenhyllan oftast)
3 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
6 medelstora ägg
3 dl creme fraiche
6 msk smält kokosfett
Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan i det smälta kokosfettet, häll sedan i ägg och creme fraiche. Låt stå i fem minuter, häll sedan ner i bakpappersklädd brödform. Ta en blöt sked och jämna till ytan. Grädda i 200 gr i ca 45 minuter. Evenetuellt lägg folie på brödet den sista kvarten.
Glöm inte proteinet till frukosten om ni äter LCHF bröd! Stekt/Kokt ägg på 1-2 skivor bröd blir en bra fördelning! Vi vill ha i oss protein och fett till alla måltider så vi blir mätta och håller förbränningen på topp!
En god mättande frukost! Ägg med egengjord majonnäs 🙂
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
89 kommentarer
Har precis satt in ett bröd i ugnen, bakar detta för första gången. väntar med spänning….. 🙂
Bakade det här brödet idag, skippade bakepro, då jag inte hade det hemma, tyckte dock den smakade lite för mycket cocos för min smak och den vart lite ”oljig”, dottern tyckte jättemycket om den. Ska testa baka den igen men då med cocosolja utan smak.
Tja. Ska testa det här brödet då jag försöker få med min syster på lchf-tåget, men hon vägrar äta något gjort på kokosmjöl.
Tack för ett jättebra recept. Provade att baka idag, har inte ätit bröd på flera, flera månader. Ser fram emot frukosten i morgon 🙂
Hej brödet ser kanon ut, ska prova, hoppas på at barnen gillar det då de helst vill ha vitt bröd utan massa frön o sånt i.
Undrar om du tror det funkar i bakmaskin?
Nyss hittat hit till din sida å gud så glad jag är över det!! Det var då bland de godaste bröd jag nånsin har ätit, tack! =)
Välkommen hit! =) Härligt att brödet smakade!
Bakade det här brödet idag, gud så gott det var!
Hej.
Först vill jag bara säga att jag är jätteglad att jag har hittat till din blogg, den är så grym!
Nu har jag inhandlat massa olika ingredienser så att jag kan börja lchfbaka och jag har några frågor som jag hoppas att du kan svara på…
När jag handlade på bodystore tänkte jag köpa bla bakepro men struntade i detta då det var en jätteförpackning och kostade över 300 spänn… måste man ha detta och vad har det för funktion?
Vad är det för hållbarighet på detta bröd? måste man käka upp hela eller kan man frysa tex halva?
Går det att rosta?
så tacksam för svar…
mvh ebbapålandet
Bake Pro är inget man måste ha nr man bakar men det ingår i en del recept och då kan jag inte svara på hur det blir utan, tyvärr.
Man kan frysa allt LCHF bröd.
Hej Åse!
Börjar med att tacka för en fin blogg, tycker alltid att du lägger upp bra recept och det är roligt att läsa dina texter.
Jag bakade detta bröd idag och det blev väldigt bra! Det blev högt och var lätt att skära i skivor. Smaken var god och ganska neutral, precis som du beskrev så smakade det inte ägg, vilket jag verkligen inte gillar. Jag gjorde en riktigt god lunch macka och den var perfekt att ha med sig i väskan på stan. Tack än en gång för ett super recept!
/ Negar
Härligt att höra!! Man mår så bra av att känna att man inte behöver försaka något!
Ser jättegott ut!
Ett proteinrikare alternativ till det här brödet, som och som också går att rosta, är det här USA-inspirerade receptet:
https://www.fettdieten.se/content/vitt-formbr%C3%B6d
Hej! Det brödet har jag bloggat om här: https://56kilo.se/2011/08/marianns-ljusa-rostbrod-lchf/
Det är Marianns ljusa rostbröd.
Ja, det finns många varianter på det, särskilt på amerikanska bloggar där kokosmjöl funnits betydligt längre än här. Finns hur många bröd-, bull- och kakrecept som helst med kokosmjöl för den som inte störs av att de är på engelska. Det recept som jag inspirerades av kommer från Nourished Kitchen https://nourishedkitchen.com/coconut-flour-bread/ som är en otroligt bra webbsida med många fina recept på naturliga råvaror. I stort sett alla recept där kan dessutom enkelt LCHF-anpassas.
Bra blogg du har förresten!
Kokosnötmjölet är fantastiskt! =) Tack för tipset till amerikanska sajten!
Tack för receptet. Ska definitivt testa!
STORT tack för det här receptet, blev himmelsk gott. Tweakade degen lite med hackade valnötter, kokosriv och en skvätt grädde – rekommenderas!
Låter toppengott!
Kan man göra eget mandelmjöl? Jag bor i Spanien o har inte hittat det här. Fiberhusk (psylliumfröskal) finns inte heller.
Hittar dock glutenmjöl, hög proteinhalt och nästan inga kolhydrater alls. Vet du om man kan baka med det? Jag har hittills bara gjort matpaj och det funkar bra. Tänkte prova att göra pizza i helgen.
Tack för en jätte bra blogg!!
Var bor du i Spanien? Bor också där i Orihuela Costa som ligger några kilometer söder om Torrevieja. Jag brukar köpa ett jättebra mandelmjöl på Carrefour eller ännu hellre på Supercor där det till och med finns ekologiskt mandelmjöl och för den delen hur många roliga ekologiska produkter som helst.
Sorry över att din kommentar har fallit mellan stolarna! Bra tips du fick av Gustaf!
Han kanske kan svara på frågan om Fiberhusk (psylliumfröskal) också (det är psylliumskal)
Har sett fiberhusk. Det heter något helt annat, men finns ofta i hälsokost/ekohyllorna. Psylliumfrö låter nästan lika på spanska. Nu har jag däremot köpt från Sverige från LCHFButiken.
Är det inga kolhydrater går det säkert bra och ät alltid mest pålägg. 😉
Jag funderar lite på kokosfettet som ska vara i brödet. Jag köpte en burk idag och på den står det att kokosfett förångas vid 175 grrader. Brödet ska ju bakas vid 200 grader.
Vilken olja är det??
Birgitta Höglund som gjort receptet hälsar: ”Du får aldrig en innertemperatur i brödet på 175-200 gr utan det är ugnstemperaturen som är så hög. Annars skulle brödet bli brännt och oätbart.”
Oh, 1000-tack för svar. Trodde inte jag kunde kommentera.
Ja, jag misstänkte nästan att det var så, att innertemperaturen på brödet ej blir så hög, men ville kolla för säkerhets skull. Det var för övrigt Cocosa.
Trevlig blogg du har som numera finns bland mina favoriter!
Trevlig fortsatt läsning! =))
Bruker du fullfett eller fettredusert mandelmel? Dette brødet skal prøves 🙂
Fullfett! Visste inte ens att det fanns reducerat? 🙂
Ja, det gjør det.
Her http://www.funksjonellmat.no 🙂
Ok 🙂 nej inget fettreducerat äter jag!
Hej!
Har nu bakat detta otroligt goda bröd och lyckan är fullständig. Undrar bara en liten detalj. Vad är skillnaden mellan fiberhusk och fiberpro?
Hej! Menar du BakePro och fiberhusk? BakePro är ett bakprotein och Fiberhusk (psylliumfröskal) är psylliumskal.
Bakat precis!
Vad dte gott? =)
Hm ärligt talat – sådär halvt men ändå helt ok. Jag blev lite illamående efter 2 skivor men nog vanesak o pga fettmängd o ovana 🙂
Haha jaaa förstår det,) jag orkar bara 1 skiva med pålägg! De innehåller ju mkt mer fett o protein än vanligt bröd.
Hej Åse,
Har du någongång gjort sockerlag av sukrin? Vi ska ha ”tjejparty” till helgen och jag tänkte bjuda på en välkomst som innehåller sockerlag – och funderar på om jag kan göra den lite mera LC vänlig… Sukrin har jag hemma och det känns lite som om det skulle funka bättre än ex vis Hermesetas…
Kram
Hej malin!! Jag gillar inte sukrin så jag använder det aldrig tyvärr! Men prova =)
Hej.
funkar det även utan bakepro?
Bakade det igår och det var verkligen gott. Och mastigt, för jag skar för tjocka skivor då det fortfarande var lite varmt när vi skulle äta det. I dag har jag skivat det tunnare, lagt på en bricka och lösfryser det. Sedan är det bara att lägga i en påse och enkelt ta fram en ”nybakad” skiva när jag vill ha. Fick förresten Annas bok igår och såg där Birgittas recept på brödet/frallorna. Alla recept jag provat från Birgitta är suveräna! Och vad smart av dig att trippla detta och få till ett så fint bröd.
P.S Jag gräddade mitt längst ner i ugnen, som man brukar med sk vanligt bröd. Det ska ju stå ganska länge i ugnen o på så sätt så får det inte för mycket färg uppepå.
Hej! Ja jag skär alltid upp bröd med min skärmaskin sedan fryser jag in, så enkelt att sedan ta fram 1 skiva!
Jag har en stor ugn så det blir ofta bra när jag sätter dte i mitten, men har man en mindre ugn så är ju nedre falsen bäst som du säger =)
Jodå, jag länkar och gör reklam för dig hos mig 🙂
Kram
TACK!! =))
Hej!
Kan man alltså ta vanligt hårt kokosfett som finns i mejeridisken?
Sånt man har när man gör ischoklad?
Det fettet är processat tyvärr 🙁 uteslut hellre!
Hallå!!
kan det gå bra att använda smör istället för kokosfett tror du????
irene
Jag vet inte men du kan utesluta kokosfettet.
tack då ska jag prova!!!
Klockan är visserligen sent men jag börjar jobba sent imorgon eftermiddag så jag tror nästan jag tänker svänga ihop ett sånt här bröd nu (behöver inte lägga mig än) och ha med på jobbet så jag inte faller i en ”kolhydratsfälla”… köpte det Seltons mandelmjölet idag på ICA Maxi nere på Bo01… (västra hamnen) och jag blev rent till mig när jag såg att de även hade Sukrin, både som socker och florsocker, så dom två åkte oxå i korgen 🙂 Nåt jag funderar över, som du kanske vet svaret på i och med att du studerar lite i ämnet nu 🙂 är att som innehåll på Sukrin så står Erythritol (E968) som ingrediens. Är inte meningen att man ska undvika E-ämnen?
Kram!
Nej alla E ämnen är inte farliga :)))
allt du gör måste jag automatiskt prova, du har alltid rätt!
Haha oj vilka höga krav jag fick på mig själv nu ;)))
Min granne hade bakat brödet och bjöd mej. Det var gott! Rätt likt ”vanligt bröd”, och ett fint alternativ för den som vill ha ett ljust LCHF-bröd. Tänkte jag.
så jo kjempeflott ut!
En liten fråga. var i ugnen ska man ställa brödet?
Mitten, längsner?
Tack för alla recept jag är en brödälsakre och dina recept på bröd är toppen.
I mitten kan du nog ta!
Tack :-))
Tack för detta recept, jag skall baka det i kväll efter att jag varit och inhandlat veckans LCHF måltider. P&K
Förresten, har du typ bregott eller något annat smör på dina ”mackor”
På dessa hade jag inte det för när man rostar dem så smälter kokosfettet lite och smörjer smörgåsen =)
Nu har jag bakat bröd, kokt ägg och gjort din majonäs så i i morgon är det jag som kör i gång på Åses vis men först en stunds sömn för det behövs nog också. Kram på dig och sov gott.
Haha gooooo Malin!!!!
Går det använda kokkosolja istället för hårt kokkosfett?
Ja absolut! Det använder jag.
Brödet ser verkligen jättegott ut som alternativ till det grova som jag alltid annars bakar! En liten fråga bara. Skulle man kunna byta ut kokosfettet mot något annat? Smör tex?
Skulle oxå vilja veta det, kan det vara ok med smör???
Verkar vara ett bra recept. Vilken fetthalt på cremé fraichen?
FET! Givetvis 😉 KRAM
Tack, ska testa baka det en dag.
Har testat dina andra recept och detta ska absolut provas! TACK!!!
Tack för ytterligare ett recept, har lånat ganska många av dig som jag även lagt ut på min blogg och jag hoppas det är okej 🙂
Jag tycker fortfarande att fröbrödet är det bästa och godaste som jag bakat men nu ska jag testa detta.
Ha en bra dag
Kramen
Hej! Visst är det OK! Fast jag uppskattar alltid att man anger källa, vart man hittade receptet/inspirationen =)) Skön dag på dig!!
Jag bakade frallorna i lördags morse. Blev verkligen jättegoda! 🙂 Enkla att göra, och som sagt ingen ägg/ ostsmak. 😉 Sånt gillas. 🙂
Vad roligt att höra att du tyckte om brödet, Åse. Har inte sett det i boken än, med ditt ser riktigt gott ut. Måst testa att göra det som formfranska. Härlig smörgås med ägg och riktig majonnäs 🙂
Hej Birgitta! Det är ett fantastiskt recept! Så nära ”vanligt” bröd man kan komma! Jättegott att rosta! =) Tack så hjärtligt!
Varsågod. Det är så kul att hitta på nya recept som funkar i LCHF-sammanhang 🙂
Åh TACK igen Åse….NU ska här bakas OCH köpas Anna Halléns bok minsann.
KRAM
Hihi tycker jag!! =))