Här kommer ett gott recept på chokladtryffel som smälter i munnen!
100 g mörk choklad, jag hade 75% med smak av apelsin.
100 g smör, gärna osaltat
100 gram vispgrädde
50 g mandelspån eller andra nötter
2 krm vaniljextrakt alt 0,5-1 tsk vaniljpulver
ev 1 msk konjak
Låt choklad och smör bli rumstempererade, viktigt! Annars kan det skära sig!
Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt svalna!
Blanda rumstempererat smör med chokladen, grädden, vaniljen och nötterna. Rör ihop så allt är perfekt blandat. Häll i bakplåtsklädd liten form.
Låt stelna i kylen och skär sedan lämpligt stora bitar. Förvara kallt!
KLART!!!! Ät och njut 1 eller 2 😉
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
9 kommentarer
Jag antar att man kan göra denna med vanlig 70%-ig choklad?
100 g vispgrädde? Hur räknar jag ut det? Ser ju jättegott ut, vill också göra!
Eller räknar… väger/mäter.
100 g = 1 dl =)
Hej,
Det ser jättegott ut, det ska jag prova. Undrar bara vad 100 g grädde motsvarar i dl?
God Jul, Lena
Wow! Ser mycket gott ut 🙂
ska testas allt ska bara bli rumstempererat först
Men gud vad gott det där lät och såg ut då!
Jag är ju klar med mitt julstök! 😉
Jag har ocksa gjort nagot liknande, men körde med Lindts apelsin- och mandelchoklad! Saaa gott 🙂 Nagra bitar kan man ju äta av den sa här till jul, för det är i alla fall inget tillsatt socker i dem.