I går gjorde jag en sådan god pastarätt!! LCHF pasta såklart! Min 14 åriga dotter sa att det var hennes nya favoriträtt nu! (Hon äter ganska strikt LCHF för hon mår bäst av det)
2-3 portioner
LCHF Pasta
400 gram skalade räkor
1 gul lök
1 paprika
0,5 röd chili
1 tsk sambal oelek
2 msk soja (jag använder Tamarisoja från Renée Voltaire)
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
0,5 dl vitt vin
1 dl riven parmesan
salt, peppar
Finhacka vitlök, lök, paprika och chili och stek i lite smör eller kokosfett. Häll i creme fraiche, grädde och vin, smaksätt med sambal oelek, tomatpuré, salt och peppar, soja och låt sjuda en liten stund. Lägg i räkorna och hetta upp snabbt, ta bort från plattan och rör ner parmesan.
Klart!! Jag serverade falsk aioli till!
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
27 kommentarer
gjorde detta till middag idag, oherre va gott det blev! tack för detta och alla andra grymma recept du delar med dig av!!
Det här är bara sååå gott! 🙂 Blir till middag idag igen! Vi får dessutom middagsgäster och det ska bli spännande och se vad de tycker om pastan (som vi här hemma ääälskar!)! 🙂
MVH/Malin
Smaklig spis!!!=)
Hej Åse,
du har en jättefin blogg och härliga recept. Jag är pastaälskare och ville såklart testa ditt pastarecept men det blev inget bra alls. Jag kavlade ut degen tunt mellan bakplåtspappret så den täckte mer eller mindre hela plåten, blev ganska tunn. Men när den var färdiggräddad och hade svalnat så gick det inte helt enkelt att dra av det översta pappret, mycket följde liksom med och sen satt det andra som klister….. gick att skära loss en del bitar så jag åt lite grann men det mesta fick jag slänga :(.
Har det blivit så för dig nån gång? Behöver man olja in pappret först, tro?
Kerstin
Nej men vad trist!! Nej aldrig??! kan det bero på vilket papper man har då??
Lagade denna rätt ikväll! Bland det godaste jag ätit sååå gott var det verkligen 🙂
Trodde det skulle vara komplicerat men gick hur lätt som helst att göra, jag rullade ihop degen och klippte strimlor,blev jättebra!
Sätter nog igång en sats fröknäcken ikväll när jag ändå är pågång!
Tack för din underbara blogg!
Härligt att det smakade!!
Hej jag igen 🙂 . Jag gjorde denna underbara rätt idag och är helt såld. Pastan var jättegod. Man måste väl kunna göra lasagne på den också?
Heta räkor har även jag gjort i ett annat format med curry men det här var bättre.
Hoppas du bara mår gott.
Kram ” Tant Anne”.
Följde ditt recept och det blev väldigt gott! Tack för receptet!
Hej fina!
Jag älskar det där pastareceptet!!! Strimlade i smaaaala spagettiliknande strimlor och blandade med pesto!! Ooohhhlalalaaaaaa
Jag har inte kvar ditt nummer pga ny ajfön därav inga tips mess längre 😉 Men idag så skulle jag definitivt messat dig om vad jag gör hi hi Titta här…https://ettlivibalans.blogspot.com/2012/02/gissa-vad-jag-gor.html
Kraaaaaaaamiz till dig från mig!!!!
Här går det framåt på vingliga ben. Har beställt böcker och läser på från din och andras blogg, tar lite tid tycker ”särbon” 😉 Nej skämt och sido verkar det som om han intresserar sig för vad jag gör. Jag har tidigare övervägt mig och är faktiskt tacksam för att här hos särbon där vi tillbringar sportlovet finns det ingen våg. Känner mig inte lika svullen iallafall, fast efter blomkålsmoset i går, var jag en aningens körig. Jag skulle vilja fråga ang bär under viktminskningen, är det okej att äta dom i måttliga mängder. Div till frukost.
När jag hade plattat ut den och haft den i ugnen påminnde resultatet om rulltårtebotten. Strimlade den sen, men kändes som att äta osötad rulltårtebotten. Såsen sögs in i ” brödet” . Tycker att det ser så gott ut på dina bilder. Följde receptet!
Hmm känner inte igen beskrivningen men visst kan det vara så att det helt enkelt inte passade ditt tycke och smak? Vad synd!
Men hur blir din botten i konsistensen?
Den blir som lite porösare pasta. Men inte sockerkaka? Och jag upplever inte att såsen sugs upp?
Hej,
Om du låter ”pastan” ligga i kylen en dag i påse eller plastburk innan du strimlar så suger den åt sig mindre då den blir mer ”blank”. Sen ska du tänka på att den verkligen ska kavlas tunn. Absolut inte rulltårtetjock 😉
Ett tips 😉
Kraaaaam
Åååå, mums! Ser supergott ut! Något som ser gott ut är dina kesoplättar…Mina ser inte goda ut, och smakar sådär…(husk _har_ ju en liten bismak). Men när jag steker dem så pöser de upp bara, och blir gummisega inuti, dina ser ju platta och normala ut 😉 Vad gör jag för fel?
Testade detta ikväll -supergott! Tack för bra recept och jättebra blogg!
När jag gjorde pastan blev det mer som en rulltårta. Vad gjorde jag för fel?
Hur menar du med rulltårta??
Låter hur gott som helst!
Måste prova detta redan i morgon.
Har börjat min livslånga resa nu mot ett sundare liv.
Är trött på att gå upp och ner i vikt hela tiden.
Det står mig upp i halsen nu.Vill leva utan att behöva svälta,dricka soppor etc.
Kram!
Yay!! Grattis till ett bra val!! Kram!
Hehe hittar dig överallt Gabriella! 🙂
Vi måste också skärpa till oss… Vi som gick ner så mycket, har gått upp igen. Blä!
Problemet är godis!
Och att jag inte tycker att det är speciellt superkul att laga mat heller…
Och pengar, för det känns som om det kostar mer att äta nyttigt..?
Så många ingredienser till varje rätt liksom, om man jämför med makaroner och falukorv då 😉
Så nu ska jag leta inspiration och recept, och du Gabriella får också lägga ut tips, recept mm i bloggen sen.
Jag behöver nog hjälp med vad man ska äta till snacks/mellanmål…
Kram Saija
Haha!Saija.
Här hos Åse har jag ”huserat”i många år nu.Världens bästa inspirationsspridare ju!
Ja,jag kommer att lägga ut tips och annat också.Även om det inte blir något proffsigt så där.Är ju ny på detta område angående att ha en blogg.
Åse har en massa tips som jag kommer ta till mig av! 🙂
Mums vad gott detta lät. Jag gjorde med heta räkor med LCHF pasta i lördags. Jag fräser lök, paprika i smör tillsammans med ganska mycket curry, sen häller jag i krossad tomat, sweetchillisås och creme fraiche och låter det puttra ett tag, smaka av med salt och ev. lite mer curry.
Lägger i räkorna i slutet, SUPER GOTT MED ; )
Ha en god dag, snart bär det av och hämta lilleman och sen träning (hoppas jag iallfall), har början till migrän, HOPPAS inte det blir mer än så här : (
Ha en god dag, kram kram
Ja det låter också gott, fantastiskt gott med curry tillsammans med skaldjur!
Krya på dig nu, håller tummarna!