8,8K
Spaghetti och köttfärssås älskas väl av de flesta? Att använda vitkål i stället för spaghetti är mycket mer figurvänligt och man överäter inte så lätt.
I dag gjorde jag min köttfärssås så här:
800 g nötfärs
2 dl Arla crème fraiche gourmet karljohan, timjan, citron
2,5 dl mellangrädde
1/2 dl kinesisk soja
3 msk Kalvfond italy
1 burk tomatkross
Vitkål skuret i lite tjockare skivor kokas ”al dente” i lättsaltat vatten!
Myyyycket gott!
Annons för TrendRehab
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
24 kommentarer
Hej Åse,
det ser jättegott ut på bilden men jag ser inte hur man tillagar rätten?
Med vänlig hälsning frank
Jag har bara skrivit ner ingredienserna, gör som du gör med vanlig köttfärssås =)
Hej. Har blivit väldigt nyfiken på lchf, nu när jag tagit upp kampen på falukorvs magen.. Undrar bara, majs mjöl, är det ngt man bör undvika? Hittade makaroner på gluten hyllan av majsmjöl och vatten, men det kanske är strängt förbjudet ? Tacksam på svar. Mvh Emma
Ja majs är om något ännu värre än vetemjöl.
Jag hittade finstrimlad rotselleri i kyldisken på Lidl och prövade att smörsteka till köttfärssås. Jättegott, och med fördelen att det faktiskt ser ut som spaghetti…(man äter ju trots allt nästan lika mycket med ögonen som med munnen). Hoppas bara att rotselleri är OK ur kh-synpunkt men det har iaf inte triggat igång mitt sötsug 🙂
Lysande !!!!!!!!!! Tänk att jag inte tänkt på vitkål som ett alternativ tidigare , har kört med zuccini i breda tunna skivor , men detta känns helt klart som ett utmärkt alternativ att variera med !! Tack för de !! Nykommen av ”dinbloggläsare”
Åh, vilket bra recept! Jag kämpar för att komma över mitt pastaberoende och det här var alldeles lysande! Jag ändrade på köttfärssåsen och hade i grädde + färsk basilika och oregano, paprika, lök, vitlök, habanero (jag gillar hetta!) och det blev en riktig festmåltid!
Bra recept! Den ska jag vidarebefodra till mina läsare och givetvis testa själv fast med vegetarisk färs.
Det lät som en god kombination, vitkål och den här köttfärssåsen. 🙂 Det får jag testa när jag kommer hem.
Väldigt gott om man fräser kålen i smör, och kokar in lite grädde. Smakar inte kål då, och är inte ”fisframkallande” 🙂
Vad fiffigt med vitkål som spaghetti. Ser väldigt gott ut.
//Susanne
Mm lät jättegott, bra tips!! Ska testa 🙂
hej.
jag brukar skala band från zuchini och ge ett snabbt uppkok i lättsaltat vatten – voila, så har du ”bandspagetti” som är jättegoda och lugnare för magen är vitkål…
Mvh Kin@
Ja det är en klassiker 🙂 Fast jag föredrar vitkål, gillar lite tuggmotstånd 🙂
Mumma, personligen tycker jag det är goda med vitkålen till, saknar inte pastan alls ; )
Kramis
Åhh, så gott! Det ska jag nog prova nån dag. Bra tips 😉
Åh, så gott!!
Jag har alltid undrat, vad innebär al dente?
Lite tuggmotstånd =)
Hos mig väldigt fiiiiis framkallande ;). Inget sådant innan lördag 🙂
hahaha!!!
Halloj! Åh det där lät intressant….. men hur skär du vitkålen ”tjockare” ?? Jag skär den med osthyvel trodde det var enda sättet. Brukar äta köttfärssås med kokt zucchini men tycker att det blir lite tamt så detta lät väldigt väldigt intressant. Kram på dig och Lycka till i helgen!
Jag delar vitkålen i två delar, skär bort stocken och skär sedan 1 cm skivor, som brödskivor =))
Vill ha lite tjockare bitar till just ”pasta”
Tack o kram!!
MUMS åt detta häromdagen, en av favoriterna!
Kram