Flygande Jacob

av Åse

Flygande Jakob är ju sååååå gott! Och så enkelt! I går gjorde jag en variant utan bananer och utan den sockerrika chilisåsen, blomkålsris istället för vanligt ris. Jag gjorde en egen chilisås som faktiskt var minst lika god!

8 personer á 13 PP

2 grillade kycklingar
4 dl mellangrädde
2 dl creme fraiche 34%
11/2 dl passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Några droppar stark chilisås hot (typ tabasco el liknande)
1 dl salta jordnötter
2 paket stekt bacon
1 blomkålshuvud

Sätt ugnen på 225 gr.
Klipp bacon i bitar och stek, låt rinna av på hushållspapper.
Dela två grillade kycklingar i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Strö baconet över kycklingen.
Vispa grädde och vispa ner creme fraichen i slutet.
Blanda passerade tomater, tomatpuré, kryddor och rör ner i gräddblandningen.
Häll blandningen över kycklingen och toppa med jordnötter.
In i ugnen i 20 minuter.
Blomkålsris gör man genom att koka upp vatten med salt eller grönsaksbuljong. Riv blomkålen grovt och släpp den er det kokande vattnet i ca 1 minut.
Häll av vattnet i durkslag och lägg gärna en klick smör i.

31 kommentarer

JD - Gastric Bypass opererad 13 oktober, 2010 - 11:31

fy sjutton vad gott det där såg ut 😀

Svara
Lotta A 10 oktober, 2010 - 16:20

Detta såg mycket gott ut!
Måste testa detta….:-)

Ha det fint!

Svara
Ida-www.lippstick.se 8 oktober, 2010 - 16:44

Snygg layout!
ha en riktigt bra helg!
/ Kram Ida-www.lippstick.se

Svara
Emma H 8 oktober, 2010 - 15:17

Nyss hemkommen från en härlig varm vecka i Turkiet:)
Så nu är det dom sista kilona som måste tas tag i igen..

Kommer att hämta massa inspiration härifrån!

Kram Emma

Svara
Chrissan 8 oktober, 2010 - 07:37

ÅHH så fint. den gamla layouten igen. Denna är absolut bäst syns jag. Var gång jag funderar på någon god middag, så har du alltid något på första sidan. Flygande Jakob är sååå gott. Trevlig helg….

Svara
Pernilla 7 oktober, 2010 - 21:03

Så många smaskiga recept =)Skrattade gott åt ditt inlägg den 4:e om att saker kan bli för sött. Själv provade jag att äta kräm från Kivik häromdagen. Det räckte helt klart med en sked päronkräm. BLÄ och URK vad sött det var. Man klarar sig helt klart utan allt det söta………..men tack gode gud för djungelvrålsklubbor 😉

Svara
Åse 7 oktober, 2010 - 23:50

Åhh djungelvrålllubbor, min absoluta favvis!;))

Svara
Åsa 7 oktober, 2010 - 17:10

Här händer grejor tillbaka till den gamla layouten igen ??
Tyckte den andra var så himla snygg =) denna är ju såklart oxå okej .=)

En fråga .. jag har helt vänt från VV och börjat med LCHF och jag är så chockad av ändringarna och att jag mår så himla bra och godis sug helt borta ..
Jag vet att du ofta pratar om LCHF på ditt sätt får jag fråga vad du tycker är skillnanden på ditt sätt och på det ” riktiga ” sättet =)

Du vet att du inspirerar =)
Har varit på VC idag och fått remiss till op avdelningen för att ta bort skinn på magen =)

Kram Åsa

Svara
Åse 7 oktober, 2010 - 18:08

Jag äter mer grönsaker och lite fler kolhydrater än renläriga LCHF:are, dessutom vräker jag inte i mig fett 😉

Så Spännande Åsa!! Keep me posted!

Svara
susanne karlsson 7 oktober, 2010 - 16:19

mums länge sedan jag åt det har glömt av det men gud så gått

Svara
Jajja 7 oktober, 2010 - 14:59

Åhh va trevligt att komma tillbaka till den ”gamla” sidan, den andra var me fin men denna är mer tilltalande, enligt mig då.

Trevlig helg, kram Jajja.

Svara
Di* 7 oktober, 2010 - 13:08

Åhhh vad jag tycker om den här layouten!!!!

Svara
Tolan 7 oktober, 2010 - 11:29

Fint du gjort! 🙂

Svara
Åse 7 oktober, 2010 - 11:38

Tack! Det gamla temat jag hade här på 56kilo, saknade det lite grann 😉

Svara
Margitha 6 oktober, 2010 - 19:02

WoW blomkålsris . Detta ska jag testa jag gillar blomkålsmoset. Tack goa Åse för alla tips..

Svara
gruset 6 oktober, 2010 - 17:45

Tack för tipset om blomkålsris! 🙂

Svara
Alli-Mac 6 oktober, 2010 - 16:20

Mumsi 🙂 Men idag blir det kålpuddingen! Hur ska jag hinna laga allt? 😉
Kramkram!

Svara
Åse 6 oktober, 2010 - 16:39

Tufft jobb Camilla, men ngn måste göra det 😉

Svara
maja 6 oktober, 2010 - 15:00

Å det lät gott! Och blomkålsris var en ny variant, har jag aldrig sett förr…kanske vore nåt som omväxling. Ser att du använder mellangrädde, varvar du mellan lättare och fetare produkter eller hur gör du? Djungel detta;)

Svara
Åse 6 oktober, 2010 - 16:40

Japps, allt efter tycke och smak och hur mkt kolhydrater jag ätit under dagen: Mer kolisar, mindre fett, mindre kolisar, mer fett!

Svara
Anna-Karin 6 oktober, 2010 - 14:33

Blomkålris måste ju bara provas nångång lät ju riktigt spännande….Tänkte jag skulle prova den där mexicanska räkrätten du lagt ut recept på, då kanske de passar med det till…

Svara
Åse 6 oktober, 2010 - 16:41

Det passar nog ypperligt!!

Svara
lis 6 oktober, 2010 - 13:50

ÅÅ flygande Jacob som är så gott! Men blomkålsris hade du aldrig fått i mig. Det och broccoli *rysning* 😉

Kram

Svara
Alli-Mac 6 oktober, 2010 - 16:23

Jag har också haft svårt för blomkål och broccoli i hela mitt liv men sedan jag ändrade min kost så gillar jag plötsligt både blomkål,broccoli, bönor och linser,smaken kan ändras..eller så kanske det är åldern för min del haha 😀

Svara
Åse 6 oktober, 2010 - 16:39

Haha samma här, jag har utökat mitt smakförråd betydligt sedan jag började intressera mig för GI/LC!

Svara
Åse 6 oktober, 2010 - 16:41

Haha rackarns, det som är såååå gott!

Svara
Nathalie 6 oktober, 2010 - 12:10

Så gott ! Detta skall provas.

En undran;
Ofta när jag läst kommentarer om LCHF eller LC så nämns det att det blir dyrare att leva enligt denna ”diet”.
Vad är din uppfattning om detta?

Fortsätt med denna sida och inspirerande fina bilder!

Svara
Åse 6 oktober, 2010 - 12:14

Tja, det kan tänkas att det blir det men det beror mkt på vilka livsmedel man väljer. Visst kan man frossa i dyra ostar men man behöver ju inte 😉
Kött, fisk, fågel och grädde/creme fraiche, ost, grönsaker äter man ju ändå – det är bara det att man inte äter light och håller nere på bröd, pasta, ris och potatis.
Många som är överviktiga lägger ju dessutom ner en del pengar på godis o snacks m.m

tack för dina rara rader!

Svara
Camilla 6 oktober, 2010 - 11:54

Det såg riktigt smaskigt ut! Ska nog prova blomkålsris någon gång också, lät intressant!

Svara
Åse 6 oktober, 2010 - 11:56

Mkt gott och ett bra substitut för ris!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.