Jag gjorde en variant på Vickans ost & skinkpaj utan skal som blev dundergod.
Till pajen hade jag nötfärsbiffar med basilika och västerbottensost.
Paj:
4 dl vispgrädde
5 ägg
Broccolibuketter
200 g västerbottensost
1 paket bacon
Lite rökt skinka
Stek strimlad bacon, skär ner skinka. Lägg baconskinkan i botten på en form, strö osten och broccolibuketterna över och vispa ihop grädde, ägg, salt och peppar och häll över.
In i 225 gr. förvärmd ugn i ca 25-30 minuter.
Biffarna:
500 g nötfärs
1 ägg
1/2 dl grädde
Färsk basilika
Salt och peppar
Vi hade lite gorgonzolasås i kylen så den serverade vi till – ost är gott!
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
16 kommentarer
Ser fantastiskt gott ut! Det gör all din mat förresten. Du är verkligen en inspirationskälla. Jag har svårt att sluta äta choklad, en vana sen påsk. Har du nåt tips?
Hälsningar
Britt
Nej tyvärr, bara viljestyrka eller hitta tillfälligt substitut som är mer OK 🙂
Ser underbart ut men inte så VV vänlig tyvärr 🙁
Nej men det är ju lätt att byta ut mot smalare produkter och göra den VV vänlig.
En av de första gångerna Mikael (sambon) bjöd mig på middag gjorde han just denna enkla gorgonzolasås. Jag blev såld direkt. Så god…!
Den övriga maten såg oxå otroligt god ut… Ibland önskar man att du inte var så duktig på att fota mat, för man blir ju så hungrig när man ser det underbara på era tallrikar. Vad det än är! 🙂
KRAMIS
Åh du gör alltid så goda recept 🙂
I helgen gjorde vi din krämiga pasta med kyckling ♥♥♥ Den blev en riktig hit här hemma,mannen sa till mig att INTE slänga bort det receptet 😉 Haha även barna blev förtjusta i detta.
Så ett stort TACK till din sida med alla dessa goda recept!
Kram Camilla
Vad kul! Satt just och kikade på det receptet när jag funderade på vad vi ska bjuda våra gäster på som kommer om några veckor =))
Det verkar intressant med LC som du kör, jag har lästa att du tidigare skrivit att det inte är LCHF, men vad är skillnaden? Jag skulle gärna vilja veta mera, skulle du kunna berätta lite om LC eller har du nån bra länk där man kan läsa om det på nätet? Maten du gör ser onekligen smaskig ut!!:)
LCHF bygger på att största delen fett, man äter 70% fett, så äter inte jag när jag äter lågkolhydratkost. Jag drar ner så mkt som möjligt på kolhydrater, äter fullfeta produkter av mejeri etc men fokuserar inte på fettbiten.
Därför väljer jag att kalla min metod för enbart LOW CARB (LC) och inte LOW CARB HIGH FAT (LCHF) =)
Åhh, jag brukar åxå göra en variant på denna, den är bara så kanongod, och broccoli,,, *njammi*
Vi har haft en kanonpåsk, varit norröver – Gällivare och bara myst.
Låter mumsigt!!!! 🙂
Det ser jättegott ut! 🙂 Här hemma har vi just nu din broccolipaj i ugnen som vi ska äta ikväll.
hej
herregud va gott det lät jag har bara en fråga : gorgonzola såsen gör du den själv???? tack för en underbar sida med massa underbara recept!!! kram jessica
Ja absolut! Bara blanda ca 150 g gorgonzola med ca 2 dl creme fraiche, salt och peppar.
gör du såsen kall eller kokar du den???
Kokar upp den snabbt!