Ingredienser
- 2 laxfiléer
- salt, citronpeppar
- 2 små blomkål
- 1 dl riven parmesan
- 2 msk philadelphiaost (färskost)
- salt, vitpeppar
Garnering
- 4 grönsa sparrisar
- 2 tomater
- 1 ekologisk citron
Romsås
- 2 dl handskalade räkor
- 2 msk finhackad dill
- 2 dl creme fraiche
- 1/2 dl majonnäs
- 2 msk stenbitsrom
Instruktioner
- Sätt på grillen på full värme. Smörj plankorna med olja. Sätt in plankan för att ”bränna” av den i ca 10 minuter. ta sedan ut för att svalna lite.
- Bryt blomkålen i små buketter och koka dem mjukai lättsaltat vatten. Ca 12 minuter.
- Under tiden: Förbered romsåsen med räkor.
- Häll av i durkslag och lägg tillbaka i kastrullen och låt ånga av på svag värme i ca 10 minuter.
- Mosa blomkålen med en potatisstöt eller liknande. Låt svalna lite. Lägg i ren kökshandduk och vrid ur så mycket som möligt så att överflödigt vatten pressas ut. Vispa/Mixa moset slätt med riven parmesan och philadelphiaost. Spritsa moset runt plankorna. Stek sparrisen i smör eller olja i några minuter. Garnera med dem och tomat. Sätt in i ugnen (Ca 225 gr.ader grill) och gratinera tills moset fått fin färg.
- Under tiden: Salta och krydda laxfiléerna. Stek dem i smör i het panna med skinnsidan neråt, ca 2 minuter på varje sida. Ta sedan bort skinnet och det bruna under. Ta bort från plattan men låt vila i stekpannan.
- Lägg laxfiléerna på plankan och fördela romsåsen ovanpå.
- Smaklig spis!
Näringsinnehåll
- Portioner: 2