Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Laxplanka med blomkålsmos LCHF


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 2 laxfiléer
  • salt, citronpeppar
  • 2 små blomkål
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 msk philadelphiaost (färskost)
  • salt, vitpeppar

Garnering

  • 4 grönsa sparrisar
  • 2 tomater
  • 1 ekologisk citron

Romsås

  • 2 dl handskalade räkor
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 2 msk stenbitsrom

Instruktioner

  1. Sätt på grillen på full värme. Smörj plankorna med olja. Sätt in plankan för att ”bränna” av den i ca 10 minuter. ta sedan ut för att svalna lite.
  2. Bryt blomkålen i små buketter och koka dem mjukai lättsaltat vatten. Ca 12 minuter.
  3. Under tiden: Förbered romsåsen med räkor.
  4. Häll av i durkslag och lägg tillbaka i kastrullen och låt ånga av på svag värme i ca 10 minuter.
  5. Mosa blomkålen med en potatisstöt eller liknande. Låt svalna lite. Lägg i ren kökshandduk och vrid ur så mycket som möligt så att överflödigt vatten pressas ut. Vispa/Mixa moset slätt med riven parmesan och philadelphiaost. Spritsa moset runt plankorna. Stek sparrisen i smör eller olja i några minuter. Garnera med dem och tomat. Sätt in i ugnen (Ca 225 gr.ader grill) och gratinera tills moset fått fin färg.
  6. Under tiden: Salta och krydda laxfiléerna. Stek dem i smör i het panna med skinnsidan neråt, ca 2 minuter på varje sida. Ta sedan bort skinnet och det bruna under. Ta bort från plattan men låt vila i stekpannan.
  7. Lägg laxfiléerna på plankan och fördela romsåsen ovanpå.
  8. Smaklig spis!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2