Detta är en gammal goding som jag ofta återkommer till.
Ett ljuvligt snabbrecept med ljuvliga smaker!
Laxfilée som steks upp snabbt. Går så klart bra med annan fisk.
I med creme fraiche eller matyoghurt, fryst bladspenat och en bit ädelost.
I med fisken och sedan servera med valfri pasta!
Jag valde Pauluns Superpasta på linser och sötpotatis, men det går bra med det man föredrar och mår bra av.
Receptet kommer här =)
Skriv utLaxpasta med spenat- och ädelostsås
- Portioner: 4
Ingredienser
4 portionsbitar laxfilé eller annan fisk
smör, salt & peppar
3 dl creme fraiche, valfri fetthalt/sort
250 g fryst bladspenat
150 g ädelost (annan lagrad ost går bra)
salt, peppar
valfri mängd pasta eller grönsaker
lite riven parmesan vid servering
Instruktioner
Dela fisken i bitar om 3,4 cm. Stek hastigt i stekpanna, salta och peppra.
Lyft upp och lägg åt sidan.
I samma panna rör ner creme fraiche, spenat och ädelost. Låt allt puttra ihop. Späd eventiellt med vätska om såsen upplevs för tjock. Salta och peppra, smaka av och lägg ner fisken.
Blanda pastan med såsen och servera.
1 kommentar
Jättegott!