Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Laxpanna med saffran


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 gul lök
1 paket saffran
1/2 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning eller 1 tsk salt
4 portionsbitar laxfilé
4 dl creme fraiche
späd med vatten till önskad konsistens
ca 10 st körsbärstomater
1/2 kruka timjan
smör att steka i


Instruktioner

Finhacka lök. Fräs i smör tills den mjuknat, rör ner saffran och vitt vin. Rör ner creme fraiche, buljong och späd ev. med vatten. Lägg ner tomaterna och låt allt puttra ihop i ca 10 minuter. Rör ner laxen och finhackad timjan och stäng av plattan och dra ifrån spisen. Låt stå 5 minuter.
Servera med lite mer timjan och pasta av valfri sort.