Hollandaise är ju såååå gott till pocherade ägg, fisk och grönsaker som sparris!
Godaste hollandaisen gör man enkelt själv med stavmixer!
Det tar bara 5 minuter så har man en krämigt god hollandaise.
Skriv utSnabb och enkel Hollandaisesås (med stavmixer)
Ingredienser
200 g smör
2 äggulor
1 msk färsk citronjuice
salt, vitpeppar, cayennepeppar
Instruktioner
Smält smöret på medelstark värme, skira det (ta bort det vita som lägger sig i botten)
Lägg citronjuice och äggulor i hög skål och sätt igång stavmixern.
Häll det smälta smöret sakta i en jämn stråle ner i resten medan stavmixern är i gång i botten.
Smaka av med salt, vitpeppar, lite cayenne och ev mer citronjuice.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
22 kommentarer
Hej,
vilket bra recept på Hollandaisesås. Går den att hetta upp? Tänkte använda den som sås i fiskgratäng…
Min sås blev väldigt lös. Vad gjorde jag för fel?
Jag vet inte? Du kanske inte hade alla ingredienser förutom smöret kylskåpskallt?
Hmm, nä, citronjuicen stod framme så den var rumsvarm. Jag får prova igen en annan dag.
Är sparrisen hård och rå eller vad man ska säga eller förvälld eller så innan den läggs i paketet?
/Anette
Om man vill göra detta i ugnen, hur många grader och hur länge ska dom vara inne tror du? 🙂
Tja 200 grader, 15 min hade jag tippat på :))
Efter att maken misslyckats med sin klassiska hollandaise för andra gången svängde jag i hop den här på några sekunder och briljerade! Tusen tack för ett jättebra recept!
Åsa angående Laxpaket med hollandaisåsen hur många personer är såsen till? tacksam för svar ps tack för alla underbara recept Kram Nikke
Såsen räcker till minst 6!
Gjorde laxpaketen igår, supergoda!!
Är så tacksam för alla goda recept som du delge oss!
Kram Sara
Vad kul att höra!! =)
Det ser jättegott ut!
Herregud vad gott det ser ut, synd att du bor så långt ifrån mig annars hade jag kommit förbi på middag DIREKT!!! 😉
Kram!
Ja synd Veronica!!!! Men du kanske har vägarna förbi på semester? :))
Ser riktigt läckert och välsmakande ut:)
Du som gillar gorgonzola, lägg en bit över laxen nästa gång, och låt den smälta ner över laxen inne där i paketen. Åhhhh, sååå gott!
Vi brukar använda sådana ”grilltråg” när vi gör foliepaket. Mycket praktiskt.
Kram!