Hej på er!
Här kommer ett lillördagstips till er!
Det var nämligen vårt lillördagstreat förra vecka – sååååå gott både paj och bubbel!
Jag gjorde lowcarb pajskal som vanligt. De är ju SÅ goda och låga i kolhydrater + glutenfria.
Jag gjorde en ost- och skinkpaj till barnen också när jag ändå höll på.
Pajen klar och det är dags att hugga in!
Romsås och skalade räkor är så gott till den här pajen. Men det kan man ju så klart skippa.
Till detta avnjöt vi vår vän Magnus Carlssons nya Champagne!
En mycket fräsch och välbalanserad Champagne på 70% Pinot Noir, 25% Chardonnay, 5% Pinot Meunier. Saints & Sinners Brut HÄR hittar ni den.
Passar med en mängd olika rätter såsom fisk, skaldjur, milda hårdostar eller för att skåla i tillsammans med härliga snittar.
Sockerhalt: 0,8g/100ml
MYCKET god tyckte vi! Bra jobbat Magnus 💙
Skriv utLAXPAJ (lowcarb) med romsås och CHAMPAGNETIPS
- Portioner: 6-8
Ingredienser
PAJDEG:
3 dl mandelmjöl
½ dl skalade sesamfrön
1 msk pulveriserat psyllium (Lindroos)
1 tsk salt
25 gram smör
1 ägg
FYLLNING:
300 g varmrökt lax i bit
150 g färsk spenat
1 gul lök, finhackad
3 dl creme fraiche
3 ägg
150 g riven Västerbottenost
salt & peppar
Romsås:
2 dl creme fraiche
röd stenbitsrom
Lite salt & peppar
Garnering: 240 g skalade räkor
Instruktioner
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i liten pajform eller springform (20 cm) och nagga botten med gaffel
Grädda skalet i 175 gr i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg.
Fräs spenaten hastigt i lite smör. Dela laxen i bitar och hacka löken. Strö spenat, lax och lök i pajskalet, fördela jämt. Vispa ihop ägg och creme fraiche, blanda ner osten. Salta & peppra.
Häll blandningen över laxen m.m och grädda i 200 g ca 30-40 min.
Blanda ingredienserna till romsåsen och ställ kallt.