Hej hej på er!
Jag har precis fått i mig frukost: Ägg och Makrill – FAVORIT!
I går åt vi Sushi här hemma, vi är ju tokiga i Sushi! Tyvärr ballar min mage ut av för mycket ris speciellt när jag varit strikt ett tag och då är ju Laxnigir på blomkålsris sååååå gott!
REKO Sushi som vi handlar från (Gamla Rå Epok) har ju grönsaksris som alternativ i sina bowls så det brukar jag ta!
jag är tokig i Wasabi! Finns ju både som pulver och som pasta, ta det som ni föredrar!
Ingefära är ju ett måste till också!
Här kommer receptet! SLURP!
Skriv ut
Laxnigiris på blomkålsris
- Portioner: 4
Ingredienser
1 Salma
1 litet blomkålshuvud
1 msk creme fraiche
lite salt
1–2 msk risvinäger (börja med lite, smaka av)
Wasabi och japansk soja
Instruktioner
Skär laxen på snedden i tunna skivor (finns youtube klipp om du är osäker)
Dela blomkålen i buketter och kör i matberedare/blender. Lägg i mikrosäker skål. Täck med plastfolie och kör i micro i ca 7 minuter på full effekt.
Låt svalna och blanda sedan med en klick creme fraiche, lite salt och risvinäger. Det ska bli en stabbig smet.
Forma nigirrullar och pudra lite wasabi (om pulver, annars lägg en liten klick pasta) ovanpå och sedan på laxen.
Fövara kallt en stund.
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)

2 kommentarer
HUR smakar Salma-lax?
Jag har tyvärr inte kunnat äta lax på ett tag då jag råkade köpa en lax i portionsbitar som hette ”Pacific”, det var bland det värsta jag smakat. Nästan smak av tran o mycket ”fiskig”…..
Bara undrar för i grunden gillar jag ju lax…
Hade gärna testat detta med wasabi
Du har inte ätit sushi?
Salma är sushi lax – dvs oerhört gott och fin kvalitet.