Laxlasagne med grönkål och ricotta

av Åse

Hej hej!
Här kommer ett gott middagstips! Såååå gott med laxlasagne!
Fullspäckad med nyttigheter, blir inte bättre än så här =)
Hoppas ni gillar!
 


 




 
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Laxlasagne med grönkål och ricotta


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

  • 1 paket bönlasagne (alt. LCHF lasagneplattor: https://56kilo.se/min-goda-lasagne-lchf-glutenfri/)
  • 400 g grönkål
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt, peppar
  • Smör eller kokosolja utan smak att steka i
  • 500 g ricotta
  • 3 dl grädde
  • 1 kg laxfilé
  • 
400 g tomatkross, gärna MUTTI
  • 1 dl vin
  • 1,5 msk fiskfond
  • salt, peppar
  • skalet av 1 citron
  • 150 g avsköljda svarta bönor
  • Topping: 150 g cheddar/gouda ost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 gr.
  2. Skär av grönkålsbladen från stjälken och skär grovt. FRäs i smör/kokosolja med lök och vitlök. Rör ner ricotta och grädde, salta och peppra efter smak och låt allt koka in en stund.
  3. Skär laxfilén i kuber och blanda med tomatkross, vin, fiskfond, citronskal oh lite salt och peppar.
  4. Ringla lite olivolja i en ugnsform och fördela ett lager grönkålsröra i botten, fortsätt med lasagneplattor och sedan laxröran + lite svarta bönor. Varva sedan detta och avsluta med grönkålsröran och toppa med ost. Sätt in i ugnen i ca 1 timme.

 

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

10 kommentarer

Annette 5 december, 2018 - 02:41

Ser jättegott ut






Svara
Camilla 25 mars, 2018 - 20:02

Jag gjorde denna idag och det var fantastiskt gott!! Jag hade mer grädde så att det inte blev torrt. 🙂 Tack för ett toppenrecept!

Svara
Åse 25 mars, 2018 - 20:04

Vad härligt att det smakade! Ja jag hade också mer grädde i inser jag nu, ska uppdatera receptet.

Svara
Lotta 22 mars, 2018 - 13:16

Ser fantastiskt gott ut 🙂 Måste absolut testas! Tack för all inspiration, alla goda recept och vackra bilder du delar med dig av.

Svara
Åse 24 mars, 2018 - 09:13

Härligt! Tack för raderna Lotta!

Svara
Ulrika Gradin 22 mars, 2018 - 11:55

Det ser supermumsigt ut, tänkte testa.
Du skriver något om ”avsluta med spenatröra” och vad jag kan se finns det ingen spenat med i receptet.
Är det något jag missat?:)

Svara
Åse 22 mars, 2018 - 11:56

Näää skrev ju fel haha, grönkålsröra! Jag ändrar!

Svara
Linda 22 mars, 2018 - 07:52

Den lasagnen ser supergod ut. Måste testas. Tack för allt du bjuder på!

Svara
Charlotte 21 mars, 2018 - 21:20

Hej fina Åse! Laxlasagne ser supersmarrig ut, älskar lax 🙂 undrar var din ljusslinga som du har på vitrinskåpet kommer ifrån? Så snygg 😀önskar dig en fortsatt trevlig kväll kram

Svara
Åse 21 mars, 2018 - 21:21

Hej! Ellos! :)) finns inlägg här någonstans! :)) kram!!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.