Hej hej och Hoppas ni har en bra start på lillördagen!
Här kommer ett recepttips till er!
En enkel men fantastiskt god laxrätt. Laxen kan varieras med vit fisk. Varför inte slänga ner lite gambas i den? Gott!
Servera med tillbehör som nudlar eller ris.
För lågkolhydratalternativ rekommenderar jag blomkålsris eller lågkolhydratnuflar (de HÄR gillar jag)
Så himla gott med Pak Choi i den här typen av maträtter, om ni inte provat förr såmåste ni nu!
Bra traktörpannor hittar ni HÄR
Här hittar ni fler goda recept med kokosmjölk och röd curry:
- Laxgryta med kokosmjölk och röd curry
- Kycklingbullar i röd curry
- Thaisoppa med lax och röd curry
- Krämiga räkor i röd curry med nudlar
- Thaigryta med lax i röd curry
- Gratinerad torskrygg med röd curry
Laxgryta med kokosmjölk och röd curry
- Portioner: 4
Ingredienser
500 g lax
salt, peppar
1 vitlöksklyfta
8 små tomater
2 msk röd currypasta
1 msk kokosolja
500 ml kokosmjölk
1 msk japansk soja
½ tsk chiliflakes
1 pak choi
½ lime
1 kruka färsk koriander
Instruktioner
Skär laxen i kuber. Salta och peppra. ~ Skala och finhacka vitlök.
Hetta upp kokosolja i en stekgryta och fräs vitlöken tillsammans med tomaterna och currypastan i några minuter.
Tillsätt kokosmjölk, soja och chiliflakes och låt allt sjuda i några minuter.
Lägg ner laxen i grytan och låt allt puttra ihop i 5 minuter.
Rör ner limesaften och pak choi-bladen.
Grovhacka koriander att garnera grytan med vid servering.
Servera med valfritt tillbehör.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
4 kommentarer
Ben Mitkus tipsade om detta receptet i en video, och idag prövade jag detta, GUD SÅ GOTT! Hade dock i lite mer currypasta men det var verkligen SUPERGOTT. Bra gjort!
Oj vad roligt! Skicka gärna länk till hans video =)
Härligt att det smakade! 🥰
Låter gott 😋 måste berätta att jag testade din sallad med melon, fetaost, pestovinägrett etc. Hade inte allt hemma. Blev honungsmelon, gurka, blandade gröna blad typ spenat, rucolasallad, fetaost och istället för pistagenötter så rostade jag solrosfrön. Oj blev magiskt gott. Tack för alla dina inspirerande recept. Så kul o testa nytt.
Jeanette
Vad roligt att höra! tack för att du uppskattar! 🥰