God eftermiddag!
OK, Dessa bilder vinner inget pris direkt men jag hoppas att ni litar på att det var riktigt gott! =)
Det här uppskattas av barnen! Ett enkelt men smakrikt laxrecept som blir extra gott av majsen och den krispiga baconet.
Man behöver inte ha portionsbitar av lax, hel laxssida går bra eller varför inte använda vit fisk?
Majskorn på burk är ju väldigt sött, jag föredrar Magnihills osötade ekologiska majskorn – finns HÄR!
Vi hade minimorötter, sallad och rotfrukstpommes till!
Receptet kommer så klart här! 😚
Skriv utLaxgratäng med majs och bacon
- Portioner: 6
Ingredienser
1 kg laxfilé (portionsbitar eller hel sida)
4 dl grädde
3 dl majskorn (valfritt)
150 g västerbottensost
3 msk tomatpuré
3 msk sweet chili
1 tsk sambal oelek
salt, svartpeppar
2 paket bacon
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Klipp bacon i mindre bitar, stek det knaprigt. Ta upp från pannan och fräs sedan majskornen i samma fett tills det blivit lite krispigt. Ta upp och låt rinna av.
Rör ihop grädde med ost, tomatpuré, sweet chili, sambal och smaka av med salt & peppar.
Lägg laxen i ugnsform och häll såsen över. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter. Toppa med majs och bacon.
4 kommentarer
Jag måste få prova dina maträtter, spännandet och inspirerande. Vill prova nu. Kram Marie
Åh den såg god ut! 🤗
Vilken bra blogg🙌 Vilken storlek har du på dina ittala glastallrikar?/Linda
Det var en lite ”udda och annorlunda” kombination för mig, men det låter väldigt spännande och gott! Värt att testa framöver!
Kram 💕