Laxbiffar med pepparrotscreme och tomatsallad

av Åse

Detta blev riktigt gott!!
Gjorde laxbiffar enligt standardreceptet fast med viss modifikation.

8 laxfiléer
2 ägg
1 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
2-3 msk hummerfond
salt och peppar (och gärna citronpeppar)

Mixa allt i matberedare (kniv) till färs. Stek i smör, ca 2 minuter på varje sida (medelstark till stark värme).

Sedan så blandadde jag ihop röran:
100 g creme bonjour rökt lax och pepparrot
100 g vispgrädde
Mixa med stavmixer tills den har gått ihop, ställ kallt!

Tomatsalladen:
1 gul lök
8-10 körsbärstomater
1 mozzarella
vit balsamvinäger, olivolja, salt
smör

Stek delade tomater, hackad lök i smör på mellanhög värme. Häll i någon skvätt balsamvinäger och olja och låt koka samman i 7-8 minuter. Dra av från pannan och i en form där hackad mozzarella rörs ner.

 

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab
IR_KAMPANJ - tom 31/3!
Min kod 56KILO ger 20% rabattALLT. Just nu nedsatta priser på IR produkter vilket innebär hela 26% rabatt och uppåt.
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

4 kommentarer

Catrin 16 oktober, 2011 - 17:32

Hej Åse!

Här är ett recept från Kokaihop som var både jättegott och lättlagat, och som jag gärna vill dela med mig av:

Lax i ugn (2 pers, så mängden får anpassas efter antalet personer)

2 laxfiléer à 150 g
100 g kräftstjärtar i lag
1 dl grädde (i receptet står mellangrädde; man kan så klart ta vispgrädde om man vill öka fetthalten ytterligare – jag tog dock mellanvarianten och det blev jättegott)
1 msk hummerfond
3 msk finhackad dill
0,5 dl riven prästost

Salta och peppra laxfiléerna och lägg dem i en form. Strö över avrunna kräftstjärtar. Rör ihop grädde, fond och dill (behöver ej värmas) och slå över. In i ugn i 200 g tills fisken är genomstekt (tar 10-20 min beroende på hur tjocka filéerna är).

I receptet står att det ska vara pressad potatis till. Jag tog i stället smörslungad broccoli och minimorötter – jättegott!

Svara
Catrin 16 oktober, 2011 - 17:33

Sorry, glömde säga (men det säger väl sig självt…) att osten ska strös på innan formen sätts in i ugnen.

Svara
Anne 11 juli, 2011 - 09:45

Låter himla gott. Tänker på dtit föregående inlägg. Då äter jag Lc och maken mer GI. Jag äter inte bröd eller annan stärkelse i form av pasta,ris eller pärer. Tack för öl tipset 😉 . Ha en härlig måndag. Kram

Svara
Åse 11 juli, 2011 - 12:23

You too honey! KRAM!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.