Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

LAXBIFFAR MED LIMEAIOLI


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 portionsbitar laxfilé eller ca 500 g lax
1 ägg
56 salladslökar
2 dl smakrik ost
½ gul paprika
½ röd paprika
1 lime, rivet skal och saften
1 urkärnad röd chilipeppar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Limeaioli:

2 pressade vitlöksklyftor
1 msk limesaft
1 msk dijonsenap
1 helt ägg
2 dl neutral rapsolja
1 tsk rivet limeskal
salt och peppar


Instruktioner

Alla ingredienser till majonnäsen ska vara vid samma temperatur.
Lägg alla ingredienserna i en hög skål och sätt ner stavmixern i botten. Sätt igång stavmixern och kör tills majonnäsen gått ihop. Öka eventuellt upp oljan om majonnäsen blir för lös. Kyl ner i kylskåp.

Mixa allt till biffarma i matberedare (kniv) till färs. Stek i smör, ca 3 minuter på varje sida tills gyllene.