Ingredienser
2 laxfiléer (gärna eko)
Marinad:
0,5 dl tamarisoja
1 msk sesamolja
1 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
2 msk Ica sötströ eller motsvarande
2 tsk riven färsk ingefära
2 klyftor vitlök, rivna
2 msk kokosolja
Salt, peppar
Sallad:
350–400 g nudlar (jag väljer kolhydrat och glutenfria)
1 msk sesamolja
1msk tamarisoja
lite salt, peppar
2 dl böngroddar
1 avokado, i tärningar
3 salladslökar, tunt skivade
1 röd chili, urkärnad och tunt skivade
1 dl grovt hackade saltade jordnötter
1 lime
korianderblad
Picklad rödlök
Chilimajonnäs:
1/2 dl majonnäs
2 msk sriracha
1 vitlöksklyfta
1 msk sesamolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Instruktioner
Marinera laxfiléerna i marinaden i 30-60 min i kylskåp.
Förbereda nudlarna ) blanda med sesamolja, tamarisoja, salt, peppar)
Stek laxen i mkt het panna, 2 minuter på varje sida. Låt vila under folie i 5 minuter.
Lägg nudlar på tallrik och toppa sedan med salladsingredienser, marinaden, laxen och chilimayo.