Ingredienser
- 2 portionsbitar laxfilé (Skär bitar ur en mittbit – med skinn)
- Fyllning:
- 100 g skalade räkor
- 0.5 dl majonnäs
- 2 msk creme fraiche
- 1 knippe dill, spara till garnering
- 1 dl riven, lagrad ost
- salt, svartpeppar
- rivet skal av 0.5 citron
- lite cayennepeppar
- Spenatmos:
- 0.5 blomkålshuvud
- 65 g bladspenat
- smör att steka i
- Persillade eller örtsalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 230 gr (stor ugn som jag: 250 gr)
- Koka blomkålen i lättsaltat vatten. Ca 12 minuter. Låt rinna av i durkslag och sedan låt ånga av på låg värme i kastrullen.
- Spraya en ugnsform med olja.
- Skär ett långt och djupt snitt längs laxfiléerna, var försiktig så inte du skär igenom filéerna (ner till skinnet)
- Grovhacka räkorna, hacka dillen och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med cayennepeppar.
- Fyll laxfiléerna med röran.
- Sätt in mitt i ugnen i ca 13-15 minuter.
- Fräs spenaten i smör. Stöt blomkålen med en potatistöt. Blanda med den avångade blomkålen.