Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lax Skagen med spenatmos


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

  • 2 portionsbitar laxfilé (Skär bitar ur en mittbit – med skinn)
  • Fyllning:
  • 100 g skalade räkor
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 msk creme fraiche
  • 1 knippe dill, spara till garnering
  • 1 dl riven, lagrad ost
  • salt, svartpeppar
  • rivet skal av 0.5 citron
  • lite cayennepeppar
  • Spenatmos:
  • 0.5 blomkålshuvud
  • 65 g bladspenat
  • smör att steka i
  • Persillade eller örtsalt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 230 gr (stor ugn som jag: 250 gr)
  2. Koka blomkålen i lättsaltat vatten. Ca 12 minuter. Låt rinna av i durkslag och sedan låt ånga av på låg värme i kastrullen.
  3. Spraya en ugnsform med olja.
  4. Skär ett långt och djupt snitt längs laxfiléerna, var försiktig så inte du skär igenom filéerna (ner till skinnet)
  5. Grovhacka räkorna, hacka dillen och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med cayennepeppar.
  6. Fyll laxfiléerna med röran.
  7. Sätt in mitt i ugnen i ca 13-15 minuter.
  8. Fräs spenaten i smör. Stöt blomkålen med en potatistöt. Blanda med den avångade blomkålen.