Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lax och räkor i kokos & ajvarsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 200 gr. champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk ajvar relish mild (340 g)
  • 2 dl kokosmjölk
  • 4 portionsbitar laxfiléer
  • 200 gr. skalade räkor
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 påse färsk bladspenat (70 g)
  • salt & peppar
  • deodoriserat kokosfett att steka i

Instruktioner

  1. Skiva svampen, finhacka lök och vitlök och fräs i lite kokosfett. Halvera tomaterna.
  2. Vispa ihop ajvar relish, kokosmjölk, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar och häll över grönsakerna. Rör ner laxen och låt allt koka i ca 7 minuter. Rör ner tomater, badspenat och räkor och hetta upp snabbt. Servera genast.
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 10

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4