Lax och räkor i kokos & ajvarsås

av Åse

I går blev det en gammal klassiker här hemma fast i lite omarbetad version. JÄTTEGOTT och fräscht!
Som ni vet så håller jag nere på grädde och creme fraiche så mycket jag bara kan och använder hellre tex kokosmjölk, det blir fräscht! (Jag triggas av kaseinet tillsammans med den höga fetthalten i grädde/cf) 
Jag älskar ajvar! Blir såååå god smak! Egentligen vill jag ha de starka ajvarn men när barnen ska äta så väljer jag den milda.
I går serverade jag lite bönpasta till. Gott!
IMG_0652


Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lax och räkor i kokos & ajvarsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 200 gr. champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk ajvar relish mild (340 g)
  • 2 dl kokosmjölk
  • 4 portionsbitar laxfiléer
  • 200 gr. skalade räkor
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 påse färsk bladspenat (70 g)
  • salt & peppar
  • deodoriserat kokosfett att steka i

Instruktioner

  1. Skiva svampen, finhacka lök och vitlök och fräs i lite kokosfett. Halvera tomaterna.
  2. Vispa ihop ajvar relish, kokosmjölk, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar och häll över grönsakerna. Rör ner laxen och låt allt koka i ca 7 minuter. Rör ner tomater, badspenat och räkor och hetta upp snabbt. Servera genast.
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 10

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

14 kommentarer

Martin L 8 februari, 2016 - 17:04

Hur exakt gör du med laxen ?
skivad och upptinad från laxklossar rakt ner i grytan ?
eller färsk lax?
Mvh Mig

Svara
Åse 8 februari, 2016 - 20:43

Funkar lika bra med färsk som upptinad fryst laxfilé.

Svara
Martin L 11 februari, 2016 - 11:49

Upptinad fungerade men,
Blir nog mer räkor och med färsk lax nästa gång!
Tack för ett (åter igen) asgott recept 🙂

Svara
Åse 11 februari, 2016 - 11:50

Härligt Martin! Bara anpassa efter tycke och smak! :))

Svara
Madde 27 maj, 2014 - 12:20

Detta laxrecept hade vi i helgen.
Gjorde det till en soppa istället
Det var jättegott tyckte både maken o jag, dock föll det inte den 11-årige sonen i smaken, men han gillar inte när saker o ting är ihopblandat.

Svara
Lotta 15 maj, 2014 - 08:50

God morgon :)!
Åh vad gott det såg ut!
Jag har ätit enligt lchf metoden i ett år nu … men jag känner att jag inte lyckas 🙁 .
Vet ej om jag äter för lite fett eller om jag inte är tillräckligt strikt. Men äter nästan aldrig yoghurt, bakar brytbrödet och äter det till frukost då jag ville utesluta mejeriprodukter (äter ost på smörgåsen).
Tränar lagom, 2 ggr/ vecka. Kanske är det för lite.
Just nu mest desperat då jag känner att jag nästan går upp i vikt istället för ner :(. Vill gå ner nästan 10 kilo.
Kanske förstår jag mig inte riktigt på det här med lchf.
Kram
Lotta från Göteborg 🙂

Svara
madde 15 maj, 2014 - 07:26

En liten fråga: Smakar bönpastan som vanlig pasta?
Gillar dina barn det?

Svara
Åse 15 maj, 2014 - 12:51

Nej den smakar lite annorlunda. En del av barnen gillar men inte de yngsta.

Svara
Anette 14 maj, 2014 - 16:35

Hej, detta lät jätte gott! En liten undran bara….bönpasta? Vad är det? Var köper kag det? Eller är det nåt du gör själv?
Anette

Svara
Åse 14 maj, 2014 - 16:41

Finns i hälsokost! Glutenfritt och ekologiskt. Ingen vardagsmat för mig då det är baljväxter men ibland! Samma konsistens som pasta men triggar inte mig och ger stor mättnad pga dess höga proteininnehåll.

Svara
Anette 14 maj, 2014 - 18:45

Tack för svaret! ❤️

Svara
Barbro 14 maj, 2014 - 15:11

Lax i alla former är gott får nog prova din variant nästa gång! Ha en fortsatt bra onsdag från en som gillar din blogg.
Kram

Svara
Åse 14 maj, 2014 - 15:25

<3

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.