Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lax- och Grönsaksgratäng


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 från 1 betyg

Ingredienser

  • 8 portionsbitar laxfiléer
  • 1 citron
  • citronpeppar
  • 12 körsbärstomater
  • 1 knippe sparris (8 st)
  • 1 purjolök
  • 5 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 45 msk hummerfond
  • 1/2 dl vitt vin
  • salt, svartpeppar
  • 150 gr riven smakrik gratängost
  • ca 240 g skalade räkor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Lägg laxfileérna i botten på en ugnsfast form.
  3. Pressa citronen över. Krydda. Putsa sparrisen och skär till samma längd som laxen och lägg ovanpå.
  4. Halvera körsbärstomaterna och lägg ovanpå. Skölj och strimla purjolöken (det vita) och strö över.
  5. Koka upp creme fraiche, grädde, hummerfond, vitt vin och smaka av med salt och peppar. Häll över och avsluta med riven ost. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Lägg på räkorna och låt stå kvar i ugnenn ca 5 minuter utan värme.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8