Ingredienser
- 8 portionsbitar laxfiléer
- 1 citron
- citronpeppar
- 12 körsbärstomater
- 1 knippe sparris (8 st)
- 1 purjolök
- 5 dl creme fraiche
- 3 dl grädde
- 4–5 msk hummerfond
- 1/2 dl vitt vin
- salt, svartpeppar
- 150 gr riven smakrik gratängost
- ca 240 g skalade räkor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Lägg laxfileérna i botten på en ugnsfast form.
- Pressa citronen över. Krydda. Putsa sparrisen och skär till samma längd som laxen och lägg ovanpå.
- Halvera körsbärstomaterna och lägg ovanpå. Skölj och strimla purjolöken (det vita) och strö över.
- Koka upp creme fraiche, grädde, hummerfond, vitt vin och smaka av med salt och peppar. Häll över och avsluta med riven ost. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Lägg på räkorna och låt stå kvar i ugnenn ca 5 minuter utan värme.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8