Lax- och Grönsaksgratäng

av Åse

Hej finisar!
Här är det strandhäng för hela slanten! Passar på när vädret är så här!
Premiärdopp i gårkväll minsann! ☀️?⛱
badhbg


Oj oj vilken gooooood gratäng det blev igår! MUMS!
Jag har lite same same but different här i bloggen men denna blev godaste ever! Prova denna!
Kanske redan ikväll? =)
Jag strimlade Zoodles till, så gott!
012A5989 012A5992
012A5996
Underbara, sköna sommarkvällar! ❤️
012A5994

SMARRIGT!
012A5999
012A6002
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lax- och Grönsaksgratäng


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 från 1 betyg

Ingredienser

  • 8 portionsbitar laxfiléer
  • 1 citron
  • citronpeppar
  • 12 körsbärstomater
  • 1 knippe sparris (8 st)
  • 1 purjolök
  • 5 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 45 msk hummerfond
  • 1/2 dl vitt vin
  • salt, svartpeppar
  • 150 gr riven smakrik gratängost
  • ca 240 g skalade räkor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Lägg laxfileérna i botten på en ugnsfast form.
  3. Pressa citronen över. Krydda. Putsa sparrisen och skär till samma längd som laxen och lägg ovanpå.
  4. Halvera körsbärstomaterna och lägg ovanpå. Skölj och strimla purjolöken (det vita) och strö över.
  5. Koka upp creme fraiche, grädde, hummerfond, vitt vin och smaka av med salt och peppar. Häll över och avsluta med riven ost. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Lägg på räkorna och låt stå kvar i ugnenn ca 5 minuter utan värme.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

4 kommentarer

Mamma Melon 4 oktober, 2020 - 15:16

Jättegod gratäng, denna ska göras fler gånger,
tack för att du delar med dig av dina recept, har lagat flera av dina rätter, det har gått så långt att när jag ser att det är ditt recept så vet jag att det blir gott👍






Svara
Ellinor 9 juni, 2016 - 11:17

Åh detta såg ju super gott ut! Blev riktigt hungrig. Jag ska testa detta dock byta till torsk, jag var magsjuk i början på året och hade ätit lax då så inte kunnat äta de sen dess. Men torsk och räkor blir nog gott det med ?

Svara
Sara Oliv 3 juni, 2016 - 19:27

Har ätit min första LCHF dag med detta recept. Verkligen gott 🙂 Idag fick det bli sparris till, får testa Zoodles en annan dag 🙂

Svara
Ulrica 3 juni, 2016 - 11:27

MUMS, vilka härliga bilder.. trots att jag just nu sitter och käkar lunch vid datorn på jobbet så blir jag mer sugen på dina räkor :-).
Ha en toppenhelg, fina!!
Kram

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.