Lax- och Äggsallad med bacon och pekannötter

av Åse

God morgon!

Jag vaknade pigg och utvilad vid 7 idag, förra veckans begynnande förkylning lade sig direkt som tur är och nu är energin tillbaka!
Ska ha en lugn dag dock med lite experimenterande i köket, läsa lite nya matmagasin och samla på mig lite ny inspiration.
Blir en bra dag!

I går blev det en energi- och näringstät sallad till middag!
Denna salladen var inte bara supergod, den är en riktig dundermåltid med bra sammansättning och innehåller en hel del energi.
Inte behöver sallader vara tråkiga eller magra.

Den här goda salladen innehåller babyspenat, olivolja, ruccola, laxfilé, avokado, ägg, bacon, ädelost, tomat och gurka.
Gillar man inte ädelost, ersätt med någon ost ni gillar =) Som feta tex!

Jag vet att odlad lax inte är världsbäst, men tyvärr är inte vildfångad det heller. Läs gärna mer HÄR
Jag väljer därför Icas eco lax.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lax- och Äggsallad med bacon och pekannötter


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

2 st laxfiléer á 130-150 g (Ica eco)
smör att steka i
salt, peppar
150200 gr. babyspenat *
1 näve ruccola *
1 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
herbamare örtsalt
1 paket bacon *
2 ägg *
2 mogna avokado *
6080 g ädelost (byt ut mot tex feta om ädelost inte smakar)
gurka, små tomater
10 pekannötter, grovt hackade


Instruktioner

Stek laxfilérna på båda sidorna, ca 2 minuter på varje sida. Krydda med valfria kryddor.
Stek baconet knaprigt.
Koka äggen krämiga (6 minuter med lock från kallt vatten)
Blanda salladen med äppelcidervinäger, olivolja och herbamare örtsalt lägg upp på tallrik.
Använd en gaffel att dra isär laxfiléerna. Dela äggen i klyftor. Skiva avokadon och gurkan, halvera tomaterna, Montera lax, ägg, grönsaker och toppa med bacon och pekannötter. Krydda gärna  med lite örtsalt på ägg och avokado.

Notering

Jag väljer eko på dessa livsmedel.

4 kommentarer

Nika Björklundh 14 september, 2020 - 14:00

Vilken super blogg, ör så himla glad att jag hittat hit !!
Nu ska jag sätta igång med min viktnedgång o inspireras av dina otroligt goda o lättlagade recept…VARMT TACK 💖

Svara
Marie 9 september, 2019 - 19:55

Så fint!! Btw…älskar din WIC…kan man få lite mer bilder? Vilken belysning använde ni er av? Allt från IKEA? Håller lådorna bra…IKEAS trådkorgar är ju sämst efter ett tag… Vi ska börja renovera vår hall nu, och jag ska bygga en WIC. Så kul!

Svara
Åse 9 september, 2019 - 20:02

Hej!
Du hittar massa bilder och info här 🙂
Ja vi är supernöjda med pax!
https://www.56kilo.se/vart-nya-sovrum-wic/

Kul med renovering!

Svara
ÅsaS 3 september, 2019 - 11:27

Men åh så gott! Får bli detta till lunch/middag endera dan! Den ser ju helt underbar ut!
Kram och ha en fin dag, för det ska iaf jag!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.