Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lax med skaldjur och krämig kräftsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

1 hel laxsida
salt, peppar
150 g kräftstjärtar
250 g skalade räkor
1 knippe dill, finhackat
saften av 1/2 citron
150 g lagrad riven ost, tex prästost
halverade småtomater

Sås:
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 msk Touch of Taste Asian fond
1 msk tomatpuré
lite peppar
330 g Kavli räk- och kräftost


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Trimma laxsidan, salta och peppra.
Lägg i smord form med skinnet ner.
Blanda kräftstjärtar med räkor, hackad dill, ost och citronsaft och fördela över laxen. Toppa med halverade småtomater.
Sätt in i ugnen i 20 minuter. Sätt gärna på grillen sista 5 minutrarna.
Koka ihop creme fraiche, grädde, fond och kavli osten och smaka av med ev salt och peppar.
Servera med valfritt tillbehör som ris, pressad potatis eller blomkålsris