Lax med skaldjur och krämig kräftsås

av Åse

Hej på er!

Nu är det FREDAG och inte många dagar till jul! 💕
Ska bli helt underbart med julledighet!

I går hittade jag hel laxsida på Ica Maxi till bra pris så den åkte i varukorgen och så kom jag att tänka på den HÄR rätten och bestämde mig för att göra den same same but different =) Det blev SÅ bra!

Kräftstjärtar, räkor, prästost, dill och färskpressad citronsaft toppade laxen.

Skjuts in i ugnen!
Och sedan så gjorde jag såsen, denna mjukosten med räk & kräftost blir så god!
Vill ni av någon anledning inte använda mjukost så går det så klart att göra såsen på endast creme fraiche, grädde och skaldjursfond men det blir absolut inte lika gott eller i samma konsistens.

Den här är ny! Såååååå god! Blev perfekt i denna rätten då fonden har smak av ingefära, chili och vitlök.

Klart! En snabblagad rätt som jag lovar blir uppskattad av gäster och familj,

Såsen är to die for!

Älskar verkligen söta små varma tomater i mat – bästa! Lyfter så många rätter speciellt fisk då det är umami. Lagrad ost är ju också umami så tror mig detta blir en dunder-umamirätt!

Hoppas det smakar! 🌟

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lax med skaldjur och krämig kräftsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

1 hel laxsida
salt, peppar
150 g kräftstjärtar
250 g skalade räkor
1 knippe dill, finhackat
saften av 1/2 citron
150 g lagrad riven ost, tex prästost
halverade småtomater

Sås:
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 msk Touch of Taste Asian fond
1 msk tomatpuré
lite peppar
330 g Kavli räk- och kräftost


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Trimma laxsidan, salta och peppra.
Lägg i smord form med skinnet ner.
Blanda kräftstjärtar med räkor, hackad dill, ost och citronsaft och fördela över laxen. Toppa med halverade småtomater.
Sätt in i ugnen i 20 minuter. Sätt gärna på grillen sista 5 minutrarna.
Koka ihop creme fraiche, grädde, fond och kavli osten och smaka av med ev salt och peppar.
Servera med valfritt tillbehör som ris, pressad potatis eller blomkålsris

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

Min kod 56KILO ger 20% rabattALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

5 kommentarer

Sofie 23 december, 2018 - 21:08

Blev kanongott

Svara
Anna 23 december, 2018 - 20:19

Testa detta recept idag, såååå gott. Man blir aldrig besviken när man lagar dina recept. Familjens favvo är dina kalvfärsbiffar med senaps och svampsås, yummie😋 God Jul

Svara
Åse 24 december, 2018 - 08:22

Tack vad roligt att höra! God Jul! 🎄🌟

Svara
Sofie 21 december, 2018 - 18:20

Kanongott låter det, blir på söndag när svärmor kommer.
Men är det 3dl creme fraich eller grädde också?

Måste berätta att vi älskade havrefrallorna, så goda å så enkla att göra

Svara
Åse 21 december, 2018 - 19:13

Haha! Nä ska ju vara 1 dl grädde =) Ändrat nu!
Vad roligt att höra! Visst är de goda! GOD JUL!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.