Som sagt, jag var så sugen på lax i går och jag fick så många goda tips av er, tack!!! Ska prova några av recepten – snaaaaaaart!!!
Idéen till den gräddstuvade savoykålen fick jag av Vickan, fast jag fick lite på huvudet i går när jag smsade bild -att jag hade strimlat den i för stora bitar 😉 Och jag vet något annat jag gjorde fel och det var att jag hade för mycket kål i förhållande till grädde men det var ändå sååååååå gott!!! Åh, detta kommer jag göra många, många ggr! Så god smak och krispigt och saftigt på samma gång!!
Laxen blev också fantastiskt god! Jag smetade bara på cantadou pepparot!
Till efterrätt hade jag gjort en god mjöl och sockerfri limecheescake! Recept kommer senare idag!
4 personer
1/4 savoykålshuvud
3 dl grädde
salt
4 bitar laxfilé (jag köper ekologiskt och kravmärkt från ICA eco)
2 burkar cantadou pepparot
salt, peppar
ev extra riven pepparrot
Salta och peppra laxfiléerna lätt, bred cantadou på dem och in i ugnen på 200 gr i ca 15 minuter.
Strimla savoykålen, lämna stocken och det hårda. Koka i grädden på svag värme i ca 5 minuter, smaka av med salt.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
7 kommentarer
Blev mycket uppskattad till middag idag. Inhandlade även din kokbok idag så har många goda recept att se fram emot 🙂
Vad roligt! Lycka till!
Härlig blogg som vanligt. Måste vara fantastiskt roligt att ha så många läsare. Jag tänkte göra savoykål någon dag under helgen, du hade ju den till lax. Tror du att den passar till kött? Tänkte lägga en älgbiff i marinad och vill ha något gott till… Tack för alla goda recept som jag sedan delar med mig av till en massa nöjda människor.
Gjorde kokospannkakor igår. Mums!
Kram Jenny T
Hej! Ja det är jätteroligt! Bloggen ger mig så mycket!
O ja, det passar alldeles utmärkt! Åh vad gott med älgbiff! =) Härligt att du gillar recepten! KRAM
Åh detta måste jag ju bara prova! Älskar lax, älskar pepparrot och älskar savoykål!!
detta ska jag prova, blev oxå sugen på lax .
idag ska jag ha laxfile , stekt vitkål o cr fr med mycket pepparrot i 🙂
Sonen får potatis till men kommer oxå sno av min vitkål! det gjorde han sist
Lägger du laxen tinad i ugnen o iså fall hur länge ?
märks att jag inte är en höjdare på matlagning…. 🙂 men jag försöker
Detta ska jag verkligen prova. Ser så smaskens ut, men framför allt enkelt… 😉
Kramis