10,K
Jag kör laxen till 46 grader, sedan tar jag ut den, höjer ugnsgrill till MAX och sätter in laxen igen så att gremolatan blir krispig. Jag strävar efter 48-50 grader på laxen, då är den saftig och tillagad.
Voila! Tar inte lång tid detta och du har en smarrig laxrätt till valfritt tillbehör! Jag serverade blomkålsmos till.
Skriv ut
Hej darlings!
Jag fokuserar gärna på fet fisk och skaldjur för att boosta upp energin och näring och den här laxrätten uppskattas av hela familjen! Så enkel att göra!
Jag steker alltid laxen på låg temperatur (150 gr) för att den ska bli saftig och så använder jag ugnstermometer!
Har ä n t l i g e n hittat en grym ugnstermometer som jag ÄLSKAR! Funkar kanon till sousvide också eftersom spetsen är så tunn! LÖV IT! Sååååå värd pengarna och om man tänker på så många termometrar jag kasserat under årens lopp…
Jag kör laxen till 46 grader, sedan tar jag ut den, höjer ugnsgrill till MAX och sätter in laxen igen så att gremolatan blir krispig. Jag strävar efter 48-50 grader på laxen, då är den saftig och tillagad.
Voila! Tar inte lång tid detta och du har en smarrig laxrätt till valfritt tillbehör! Jag serverade blomkålsmos till.
Skriv ut
Lax med gremolatatäcke
- Portioner: 8
Ingredienser
- 1 kg lax
- 4 dl parmesan, riven
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 3 dl bladpersilja, grovt hackad
- 2 citroner, rivet skal
- 1/2 dl olivolja
- salt, peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 gr.
- Lägg laxfiléerna eller laxsidan i en ugnsform, salta och peppra rejält.
- Blanda ihop ingredienserna till gremolatan och fördela över fisken.
- Sätt en ugnstermometer i fisken och kör den till 46 grader. Ta ut fisken och höj värmen till max grill och sätt in fisken igen och kör den till 48-50 grader.
- Servera med valfritt tillbehör
17 kommentarer
Hej! Jag vill bara meddela att jag har gjort Laxlasagnen som du har i din bok Fisk &Grönt och det blev jätte gott. Jag kommer att göra den många gånger och den blev väldigt uppskattad.
Vad roligt att höra Elisabeth! Tack ör feedback!
Så gott det ser ut! Jag gör lax alldeles för sällan…
Jag läste något inlägg där du skrev om att du ibland gör smoothies. Har du några recept du vill dela med dig av?
Önskar dig en bra torsdag!
Kram och tack för all inspiration gällande allt i livet!
Hej! Jag har några på bloggen tror jag annars i mina böcker, ska tänka på att lägga ut när jag gör.
Väntar på ät och njut resa , det blev ju ingen i höstas, blir det en i vår som ni pratade om ?
Vänligen Maria Thomsson
Hej! Tyvärr är det projetktet lagt på is efetrsom Anna börjat heltidsplugga på universitet.
Låter fantastiskt gott, ska prövas till helgen! Ska äntligen ta mig tid att tillaga laxen på låg ugnsvärme.
En fråga om temperatur: i tidigare laxrecept har du angivit 52 grader som lagom innertemperatur. Är 48-50 bättre?
Jag tycker att det är lite hugget som stucket. 52 är MAX! runt 48-50 tycker jag
Tack för alla inspirerande recept och bra blogg med en härlig mix av allt! Testar ofta dina recept och blir alltid så nöjd😊 Älskar framförallt frukosttipsen och middagarna som passar perfekt på vardagarna när det ska gå fort, har många vardagsfavoriter härifrån😋
Kul att höra Maria! =)
Hej!
I förra inlägget så skrev du om BCAA.
Vilken sort BCAA använder du?
Hälsningar
Jeanette
Jag gillar denna osötade: https://www.bodystore.com/holistic-bcaa-300-g
Åh tack för tipset om recept. Låter helt ljuvligt. Ska jag laga i helgen!
Oj vad gott det lät😋. Har du ngt förslag på sås som man skulle kunna servera till? Tänkte bjuda på detta till helgen, och dem flesta är riktiga såsälskare? Tack för en underbar inspirationskälla. Ulrika
Vitvinssås! Finns recept här på bloggen!
Ser jättegott och fräscht ut!
Åh, så gott det där såg ut då! Måste testa nästa gång jag får tag på en fin laxsida. Har förmågan att ta död (översteka/överkoka) laxen så den blir torr och tråkig, så får väl leta fram termometern.
Kram ÅsaS