GLAD LUCIA! 🤗🤩
Jag är nyss hemkommen från Junis skola, jag satt modell för henne på ett slutprov (hon läser till stylist på Praktiska här i HBG) så det blev en festmakeup med svarta sotiga ögon och rött läppstift.
Men jag ska strax hasta i väg och känner inte för att gå omkring på Väla & IKEA med full festmakeup så det sminkades av direkt väl hemma.
Sen ska jag ner till lägenheten igen och sätta upp lite adventstjärnor och bära in min Nespressomaskin och Cosori Airfryer som får flytta in dit. Daniel målar klart i hallen då jag åker i väg på årets sista jobbresa torsd-sönd.
För er som missat så har vi tagit över min äldsta sons lägenhet i City, en liten etta på 22 kvadrat (men högt i tak) men så himla gullig och bra planerad! Huset är från 1937 men lägenheten renoverades 2020 så nytt kök och ny toalett med dusch.
Vi har däremot valt att måla om för att få lite färg på väggarna.
Jag ska ha den som studio / kontor för att få lite mer fokus. Har ju arbetat hemma sedan jag startade företaget för 12 år sedan och jag känner att jag behöver miljöombyte.
Firar ni lucia något? Vi har ingen tradition men ikväll tänkte jag göra lite Saftiga JULKÖTTBULLAR – blev så sugen på det igår när jag lade ut receptet. Tänkte lite rostade betor och rotfrukter till det, elelr har ni annat förslag?
Här ska ni få ett annat recept som passar ypperligt till Jul!
Det här receptet kommer från mamma 🥰 Men finns även med i min bok Lev Gott.
Foto: Lisa Wikstrand för Lev Gott
Ugnsbaka hel laxsida är så himla enkelt och gott men man kan självklart ha portionsbitar av laxfilé.
Överbaka bara inte laxen! Det finns verkligen inget mer trist än överbakad fisk..
Lax i ugn med kall räk- och dillsås
- Portioner: 4-6
Ingredienser
1 filéad hel laxsida, går bra med 4 portionsbutar laxfilé
salt, svartpeppar
dill
Örtsås
1,5 dl majonnäs
4 dl creme fraiche
1 dl vispad grädde
3 dl finhackad dill
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl skalade räkor
Instruktioner
Sätt ugnen på 120 grader. Lägg laxen med skinnsidan ner i en långpanna med bakplåtspapper i botten.
Gnid in fisken med salt, nymalen svartpeppar och dill. Använd stektermometer och då ska innertemperaturen vara ca 52 grader, inte mer än 55 då blir den torr.
Gör såsen: Blanda creme fraiche och majonnäs, krydda med dill och salt, peppar. Vänd ner den vispade grädden. Ställ kallt, några timmar. Vid servering rör ner räkorna.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
1 kommentar
Till köttbullarna skulle jag köra klassikern – kokt potatis, brunsås, lingon och ”1-2-3-gurkan”. Det är precis det jag är sugen på just nu, efter utlandsresa. Men, tyvärr fick jag kasta in handduken idag – totalt sänkt av nåt virus 😔
Apropå lax.. Att överbaka/översteka.. För ett antal år sedan slängde jag in en hel sida i ugnen, låg temp. Gick ut i trädgården för att rycka några maskrosor. Känner en fiskdoft och tänker ”Åh, ska grannarna också äta lax idag?” Ooops.. Det var min laxsida som gått ca 50-60 min.. 🫠 Den var torr!
Ha en fin lill-lördag! Kram 💕