Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lax i krämig ost- och kräftsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 4 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 portionsbitar laxfiléer
200 gr. kräftost (mjukost)
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1,5 msk hummerfond
1 dl finhackad dill
1/21 krm Cayennepeppar
1 dl riven ost (jag hade riven röd cheddar)
1 burk kräftstjärtar (170 g)


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg portionsbitarna i en ugnsform, salta och peppra.
Koka upp creme fraiche, grädde, kräftost, hummerfond och krydda med cayennepeppar. Blanda ner finhackad dill.
Häll såsen över laxen och strö över osten.
Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut och fördela grovt hackade kräftstjärtar och lite dill ovanpå.
Servera med valfritt tillbehör.
Ris eller potatis är gott om man inte äter så lågt i kolhydrater annars är kokt blomkål gott till.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4